Лесор: Нисам напао, већ реаговао – нажалост непримерено


Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду после великог преокрета у дербију АБА лиге, а најбољи поједница у црно-белим редовима био је Матијас Лесор, који је проглашен за најкориснијег играча кола.

<!—->Међутим, француски центар покварио је утисак после меча, пошто је насрнуо и ударио противничког играча Филипа Петрушева.

„Прво, желим да се извиним навијачима и људима који нас подржавају, и онима који воле спорт. Kао и навијачима који су ми исказали су ми невероватну љубав и поштовање, такође мојим саиграчима, стручном штабу и целој организацији што сам онако реаговао. Због презентовања себе и овог клуба у лошем светлу. Kао спортисти морамо да се држимо високих стандарда, и морамо увек да се понашамо примерено у свакој ситуацији“, изјавио је Лесор за Моцартспорт.

Црвена звезда тражила је суспензију за Француза до краја сезоне, док је Партизан најавио интерну истрагу и поступак.

„Међутим, хтео бих да нагласим – први пут у девет година професионалног бављења кошарком сам актер оваквог инцидента, за разлику од другог протагонисте који има историју учешћа у оваквим ситуацијама и хаосу. Осетио сам потребу да заштитим себе и моје достојанство након бројних провокација и након што ме је дотични у четвртој четвртини ударио. Не толико јако, али довољно да ми избије ваздух. Да су то биле само речи, не бих уопште реаговао. И оставио бих то на чистој кошаркашкој борби, не бих изгубио прибраност, као што јесам“, рекао је Лесор и додао:

„Ово није изговор, али верујем да наши навијачи и навијачи уопште, који су гледали јучерашњу утакмицу, требало би да знају шта се десило. Истина је да нисам напао, већ реаговао. Нажалост, на начин који је погрешан, на начин који не би требало да се деси на кошаркашком терену. Требало је само да уживам у великој победи са мојим саиграчима и навијачима“, закључио је Лесор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *