Љајић: Следи рударски посао у Партизану, карцином се не лечи аспирином


Партизан би у понедељак, 21. октобра, требало за почетак да добије привремену управу после одласка претходне коју су годинама неуспешно предводили Милорад Вучелић и Милош Вазура и довели клуб на ивицу егзистенције.

„Пошто се формира привремени орган у понедељак, после шест месеци ћемо изаћи са резултатима, у том периоду би требало да се одржи Скупштина. Има ту врло вредних и марљивих људи, неки кажу да би све требало отерати. То не можете да радите, није то локална самоуправа, ми ћемо изаћи са неким препорукама, изаћи ћемо са мерама, са планом за један модеран и успешан Партизан. Хоћемо да поставимо Партизан на модерним основама, посебни акценат ће бити на омладинској школи, намеравамо да отворимо обданиште, да отворимо школе по Србији. Ми морамо да будемо фабрика која ће да ствара играче. Надам да ћемо имати тим озбиљних људи, који воле Партизан, пред нама је рударски посао“, рекао је Љајић гостујући на ТВ „Прва“.

Љајић је умерени оптимиста кад је у питању будућност Партизана, али је свестан да ће  пут опоравка бити дуг и тежак.

„Мислим да могу да направим напредак. Не би требало сад да стварамо превелика очекивања, јер је то врста опасности. Нико нема чаробни штапић, да није било државе ми не би добили лиценцу, клуб је издвојио да се плате неки играчи, али сад у јануару иде нова обавеза, па опет нова. Највећи допринос је да неко да скреше дугове. Обавезе на годишњем нивоу према играчима морају да се смање. Ко хоће да помогне Партизану, ко ће то да плати. Неће ни држава, приватни сектор, сад се послује здраво, волео бих да будемо и прваци Европе, али сад прво морамо да очистимо своју кућу“, додао је Љајић.

Истиче Љајић да ће његов рад бити волонтерски. 

„Наравно, имам дилему, и даље имам дилему, али сад немам куд, ово ми је приоритет. Није ми потребна слава, сви који будемо радили радићемо без динара. Партизану је сад потребна помоћ, сад би сви стварно који воле Партизан требало да помогну да се клуб стабилизује“, подвукао је Љајић.

Најавио је Љајић и мере које ће бити на снази у наредном периоду.

„Да се клуб стабилизује, да се смање плате, Партизану је потребна помоћ. Мораће људи да се помире да имају мање плате, неко ће остати и без посла. Ја себе не видим као спасиоца, сви морамо нешто да урадимо како би клуб се спасио. Ја ћу покушати да нешто направим, али са аспирином се карцином не лечи. Мораће да буду неки резови“, истакао је Љајић.

Будући челник Партизана је имао поруку и за навијаче црно-белих.

„Порука навијачима је да се врате на стадион. Фудбал без навијача није исти спорт, тај осећај припадности Партизану, никад то нисам доживео, ја очекујем да ће навијачи препознати тај моменат и дати подршку тиму и овим новим људима у управи“, закључио је Љајић гостујући на ТВ „Прва“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *