Makron predložio Platiniju mesto predsednika Fudbalskog saveza Francuske


Velika bura u FS Francuske navela je predsednika Emanuela Makrona na intervenciju.

Kako obaveštava novinar Danijel Riolo, Makron je ponudio Mišelu Platiniju funkciju predsednika Fudbalskog saveza.

 „U nedelju je uspostavljen kontakt između Makrona i Platinija, a predsednik mu je poslao poruku te ga pitao da li želi da preuzme funkciju predsednika saveza. Mislim da Platini želi da dođemo po njega, da ga nazovemo i vratimo u savez, a upravo zbog toga je Makron poduzeo ovaj korak. U svemu će ga podržati i ostali političari“, napisao je Riolo.

Aktuelni prvi čovek FS Francuske Noel le Gre našao se na udaru javnosti i medija, posle nedoličnih izjava na račun Zinedina Zidana, najboljeg igrača u istoriji te zemlje, koji se nije odlučio da postane novi selektor „trikolora. Produžen je ugovor Didijeu Dešanu do 2026. godine.

Le Gre se izvinio Zidanu, ali je šteta već učinjena i urušen je ugled te institucije. Zidan je u trenerskoj karijeri vodio isključivo Real Madrid, osvojivši tri uzasopne Lige šampiona na klupi „kraljevskog kluba“.

Mišel Platini je posle bogate igračke karijere obavljao funkciju predsednika Uefe i njegov mandat je poznat po brojnim aferama vezanim za korupciju tokom kandidature za prvog čoveka Fife. Zabranjeno mu je učešće u svim aktivnostima vezanim za Fifu do 2023. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *