Маљковић: Кошаркаши ће се на Олимпијским играма у Паризу борити за злато


„Кошаркаши ће се на Олимпијским играма борити за злато, плус ако  Новак Ђоковић и Ивана Шпановић узму оно што су одавно заслужили, сигуран сам да можемо до рекордног двоцифреног броја медаља.“, рекао је Божидар Маљковић.

Маљковић је у разговору за Тањуг, након потписивања уговора о генералном спонзорству са Компанијом Балкан Бет, истакао да је још пре Светског првенства у Манили веровао у кошаркаше и да је та његова изјава забележена.

„Ја сам једини Србини, ваљда, који је рекао, а то постоји и забележено код Пеђе Милинковића на РТС-у да ће кошаркашка репрезентација, заједно са мојим колегом Пешићем, у Паризу да се бори за злато. Сад кажем исто то, мада никоме не желим да стављам за врат терет“, нагласио је Маљковић.

Такође, остаје нам да видимо да ли Новак Ђоковић може најзад да уради оно што жели и где му је, на крају крајева, и место, додао је први човек ОКС.

„Ако он и Ивана Шпановић буду достојни свога имена и презимена, богами отварамо се према двоцифреном броју медаља. Увек се појави и неко изненађење, надам се да ће тако да буде у Паризу“.

Маљковић је додао да се, када су у питању Игре у Паризу, плаши других ствари, односно опште политичке ситуације, која није добра.

„Везан сам за Париз 25 година, тамо сам био тренер и мораће јако сериозно да се приступи обезбеђењу тих Игара, које су „расуте“. Прва кошарка, игра се групна фаза у Лилу, па финале у Паризу, па путовања, то неће бити лако за организовати“, закључио је Маљковић.

Србија је на претходним Играма у Токију освојила девет медаља, док је у Рију 2016. године српски тим стигао до осам одличја.

У Лондону 2012. године освојене су четири, а у Пекингу 2008. године три медаље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *