Mari posle preokreta eliminisao Kokinakisa u drugom najdužem meču na Australijan openu


Poslednji večerašnji meč u kome su snage odmeravali Endi Mari i Tanasis Kokinakis svojim tokom i dužinom trajanja obeležio je ne samo današnji dan već možda i ovogodišnji turnir.

Nesvakidašnji duel trajao je čak pet sati i 50 minuta i u vrlo ravnopravnom nadmetanju do samog kraja je bilo neizvesno ko će odneti pobedu.

Na početku meča inicijativu je preuzeo australijski teniser, koji je trenutno 159. na svetskoj listi, i poveo posle osvojenog taj brejka u drugom setu ubedljivo sa 2:0, pa se učinilo da je nadomak pobede.

Ipak Mari, koji je trenutno 66. na listi, nije se predavao i u vrlo izjednačenoj igri uspeo da smanji prednost na 2:1 osvojivši treći set u novom taj brejku.

Time je i „prelomio“ meč jer u nastavku ubedljivo osvaja četvrti set za izjednačenje i meč uvodi u odlučujući peti set.

Na sredini seta odluke Mari prvi osvaja četiri brejk šanse (prve tri vezane rival je neutralisao), a Kokinakis je uspeva da otkloni i poslednju, a na kraju i da sačuva svoj servis gem.

Potom se nastavlja ravnopravan duel sve do samog finiša seta kada Mari na 5:5 osvaja nove dve vezane brejk prlike, Kokinakis opet uspeva da otkloni dve, još jednu je spasio, ali Mari četvrtu pretvara u vođstvo od 6:5.

Britanac potom sigurno servira i osvaja pobedu u nesvakidljašnje dugom nadmetanju.

Zanimljivost je da je Mariju i Kokinakisu malo nedostajalo da dužiniom večerašnje igre, koja je trajala pet sati i 50 minuta, nadmaše do sada najduži meč Đokovića i Nadala upravo na finalu Australijan opena 2012. godine koji je trajao pet sati i 53 minuta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *