MATEJ BOLTAUZER PLJAČKAO, PA SEO I ZAPALIO CIGARILOS: Slovenac se uopšte nije potresao posle haosa koji je napravio


Slovenački košarkaši sudija Matej Boltauzer ukrao je još 5. decembra jedan Tom Ford parfem vreda 221 evro na aerodromu „Nikola Tesla“ po povratku sa utakmice koju je sudio u Beogradu između Partizana i Monaka u 12. kolu Evrolige. Taj skandal i afera bili su dobro sakriveni od očiju javnosti sve do prošlog petka kada je Republika ekskluzivno raskrinkala Slovenca. Naš portal je jedini objavio ekskluzivni video sa sigurnosnih kamera parfimerije u kojoj je Boltauzer „operisao“, a onda to da se on nesmetano kretao i sudio po Evroligi i AdmiralBet ABA ligi, uključujući i mečeve u Beogradu Partizanu, Crvenoj zvezdi i Makabiju.

A zašto i ne bi kada krivična prijava bila „zaključana“ u policiji, verovatno po direktivi nekog ko je želeo da zaštiti Slovenca. Na to je ukazao i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na Pink televiziji, ali i podsetio na samo jedan od mečeva na kojem se dovela u pitanje Boktauzerova (ne)pristrasnost. U pitanju je duel između Crvene zvezde i Partizana i to treća utakmica finalne serije AdmiralBet ABA lige, koju su crno-beli dobili sa 70:67 i smanjili na 2-1 u seriji, odnosno odložili Zvezdinu proslavu titule.

Foto: Starsport

Boltauzer prekinuo derbi u ABA ligi, pa insistirao da se meč nastavi

Podsetimo, i tada, 1. juna 2022, se Zvezda oglasila oštrim saopštenjem navodeći šta je Matej uradio. Pritom uz objašnjenje kako se on uopšte nije pokajao, već je, naprotiv, uživao u omiljenim cigareta u svlačionici, a nije ga omeo ni „nezvani“ gost. Tako je očigledno bilo i sada, između decembra i aprila, dok ga Republika nije raskrinkala, pa su ga precrtale lige u kojima je nesmetano radio.

– KK Crvena zvezda javno postavlja pitanje ko je ulazio u sudijsku svlačionicu tokom pauze nakon prekida i vršio pritisak da se nastavi utakmica (a tamo mu nije mesto) i zašto je sudija Matej Boltauzer (koji nije razumeo ćirilicu i primedbe koje smo izneli kao klub u zapisniku zvaničnim pismom zemlje u kojoj se igra ova utakmica) usred haosa valjda ponešen „zapaljivom“ atmosferom – zapalio cigarilos u sudijskoj svlačionici, i nakon toga doneo odluku da se nastavi utakmica? Da li to znači da pojedine sudije mogu da se bahate kad i kako hoće, i ko im to dozvoljava – konstatovala je i pitala se još tada Zvezda o (zlo)delima Mateja Boltauzera.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *