MEČ U MOSKVI POČINJE TUŽNO! Utakmica Srbije kreće MINUTOM ĆUTANJA! Rusi OVOJ LEGENDI odaju POČAST!


Fudbalska javnost u Rusiji je potresena smrću legendarnog sportskog komentatora i novinara, Vasilija Utkina, čiji je neočekivani odlazak uzrokovao veliku tugu među ljubiteljima fudbala širom zemlje.

Utkin je preminuo usled tromba u plućnoj arteriji, a njegova smrt će ostaviti veliku prazninu u sportskom novinarstvu.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Rusije i Srbije, koja se održavao na stadionu Dinama u Moskvi, počeće je emotivnim gestom – minutom ćutanja u čast preminulog Vasilija Utkina.

Ovaj gest simbolizuje duboko poštovanje prema proslavljenom novinaru, a pokazuje i koliko je bio omiljen među ruskim fudbalerima i navijačima.

Foto: www.profimedia.rs

Vasilij Utkin

Vasilij je bio blizak prijatelj sa selektorom „zbornaje komande“ Valerijem Karpinom, čime je dodatno naglašena važnost Utkinovog doprinosa tamošnjem fudbalu. Njegova bezgranična ljubav prema sportu ostavila je dubok trag među igračima i navijačima, zbog čega ni u Fudbalskom savezu Rusije nisu zaboravili da mu odaju poslednju počast.

Nedavno se ruski savez oprostio od Utkina sledećim rečima:

– Vasilij Utkin je preminuo. Čuveni komentator, bloger i novinar je imao 53 godine. Izražavamo saučešće Vasilijevoj porodici i prijateljima – pisalo je u saopštenju FS Rusije.

Uakmica na VTB areni počinje od 18 časova, a Srbija posle tog duela, dva dana kasnije gostuje u Larnaki selekciji Kipra.

BONUS VIDEO

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *