Мијаиловић поднео оставку, а онда поново изабран за председника ЈСД Партизан


„Вечерас је одржана ванредна Скупштина ЈСД Партизан. Скупштина је заказана на иницијативу девет клубова (атлетски, кошаркашки, одбојкашки, тениски, рвачки, гимнастички, ватерполо, рагби и веслачки), а присутни делегати су носили 63 од укупно 93 гласа.“

<!—->“На седници је расправљано о актуелној ситуацији у клубовима ЈСД Партизан, судским споровима и начину финансирања Друштва. Са жељом да спречи даљи раздор унутар клубова ЈСД Партизан, председник Остоја Мијаиловић је поднео оставку, коју је прхватила већина присутних делегата.“

“Истовремено, дужности генералног секретара је разрешен Жељко Танасковић“, саопштено је из ЈСД Партизан.

У саопштењу се наводи да је седница потом настављена, а радно представништво је предложило измену Дневног реда како би Скупштина ЈСД Партизан постала изборна.

„Одбојкашки, веслачки, атлетски и рвачки клуб су предложили Мијаиловића за председника ЈСД Партизан. Мијаиловић је добио подршку 62 гласа у Скупштини и поново је изабран за председника ЈСД Партизан“, додаје се у саопштењу.

Мијаиловић је затим предложио нови Управни одбор, који је изабрала Скупштина ЈСД Партизан. Заменик председника УО постао је Ђорђе Вишацки, а за потпредседнике Скупштине изабрани су Расим Љајић, Андреа Арсовић, Јован Лазаревић и Милан Павловић.

Нови УО ЈСД Партизан чине још: Жељко Обрадовић, Марко Николић, Предраг Мицић, Недељко Стајић, Александар Станковић, Рајко Балтић, Љубомир Грујић, Марко Лекић, Александар Јаковљевић, Драган Миленковић, Јован Обрадовић и Илија Дражић. На место генералног секретара поново је постављен Жељко Танасковић.

„Поднео сам оставку из разлога разједињености унутар Друштва и са циљем да проверимо вољу већине клубова. Захваљујем се на подршци клубовима који су стали иза мене. Овај избор сам прихватио искључиво, јер сам добио подршку две трећине гласова, односно 62 од 93 гласа.“

“Поносан сам на то што сам добио већу подршку од оне коју сам добио пре шест месеци. Захваљујем се на поверењу и једино што могу да поручим јесте да настављамо да се боримо за наш Партизан”, истакао је Мијаиловић, саопштено је на званичном сајту ЈСД Партизан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *