Мијаиловић за РТС: Ми смо господа, позивам на фер навијање


Партизан од 20:30 часова игра трећи дуел плеј-оф серије Евролиге са Реал Мадридом. У случају победе се пласирају на фајнал-фор у Каунас.

<!—->Председник црно-белих Остоја Мијаиловић је поделио атмосферу која влада у екипи.

„Међу играчима нема ефуорије као међу навијачима. Они су велики префионалци и знају колико је велика утакмица за њих и ако прођемо на фајнал фор, ту посао није завршен. Нема нам Пантера и Лесора, мораће да дају максимум. Уз публику која долази из целе Европе“, рекао је Мијаиловић.

Оно што је похвално јесте да су мечеви Партизана постали догађај на који могу да дођу породице са децом.

„Ми смо годинама раздили на томе. У „Пиониру“ није било могуће омогућити такве утакмице. Прелазак у Арену је омогућио много новца клубу, а породицама и деци да дођу на утакмице Партизана. Месецима немамо ниједан инцидент“, истакао је Мијаиловић.

Туча у Мадриду обележила је ову плеј-оф серију, а можда и даљи ток сезоне. Мијаиловић је навео ко је разговарао са играчима после драме у другом сусрету.

„Тренер. Он први има комуникацију са играчима. Ми смо били изазвани, није било из неке намере. Такве околности не могу да буду исцениране. Обрадовић је причао са свим играчима. Такве ситуације нам не требају. Имамо добру организацију и играмо добру кошарку, зашто је кварити? Нема потреба за тим“ објаснио је Мијаиловић.

<!—->Пантер је добиодве утакмице суспензије, Лесор једну.

„Прича се о калулацијама. Није спортски размишљати о поразу, идемо на победу. Можемо и без њих да победимо. Копривица ће вечерас помоћи саиграчима. Верујемо у победу“, рекао је први човек Партизана.

Десио се велики проблем са недостатком карата, Мијаиловић истиче да је просто превелико интересовање.

„Није било манипулације око продаја карата, једноставно је мали број карата и велика потражња, да је било 50.0000 карата, продали би. Да смо правили на Стадиону Партизана, било би распордато. Биће око 5.000-8.000 навијача на Калемегдану по мојој процени. Највећа хала на Баклану је мала за гробаре данас“, навео је Мијаиловић.

На крају разговора је апеловао на спортско навијање.

„Позивамо на фер и коректно навијање. Треба да будемо гопспода, ми смо земља кошарке“, закључио је Мијаиловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *