Микец о европском злату: Рекао сам „Саћу да те поломим“, прорадио ми је инат


Микец је на врхунцу каријере, о чему сведоче светске медаље 2022. и европе почетком текуће године. Изборио је уједно и олимпијску норму за Париз. Званично проглашени најбољи стрелац света у категорији ваздушни пиштољ говорио је о борби са неуспесима из прошлости и додатном мотиву који га је довео до врха.

„Седам пута сам био вицешампион Европе. Седам пута ми је промицало толико жељено злато и то да будеш на трону свог континента. Понекад посумњате у то да ли ће вам се икада остварити. Чекао сам га толико и онда сам освојио два за два дана“, кренуо је Микец са одговором.

Финални окршај са Азербејџанцем Русланом Луневом био је жесток. Микец је искористио понашање ривалове подршке у своју корист и остварио је велики преокрет.

„У једном тренутку нисам ни веровао. Већ сам размишљао како ми опет злато измиче, по осми пут. Бар је квота била ту, неки циљ испуњен, али човек увек хоће више. Део азербејџанске публике ме је добрано изнервирао, јер нису фер навијали. Kадгод би њихов стрелац пуцао, драли би се и вриштали. Јесте дозвољено, али постоје одређена правила понашања. Хвала им  на томе. Окренуо сам се ка њима и нисам се ни ја баш спортски понео. Као када тенисер лупи рекетом и то га покрене да извуче максимум, тако сам ја себи дигао ‘живац’ и српски инат и рекао сам: ‘Сачу да те поломим’ „, поделио је детаље финала златни Микец.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *