Милојевић: Играчи су били „убијени“ и без самопоуздања кад сам дошао


 Милојевић је истакао да се током припрема радило на тактици и физичкој спреми.

„Задовољан сам јер смо одрадили све оно што смо планирали. Акценат је био на тактици и физичкој спреми, а опет смо желели и што боље да се упознамо са играчима и њихових способностима. Све је прошло у најбољем реду“, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић након што су завршене припреме на Кипру.

„Време нас је послужило, терени су савршени, хотел фантастичан. Играчи су давали све од себе, иако припреме нису лаке, а уједно су се упознали и са начином рада и захтевима мене и читавог стручног штаба“, истакао је Милојевић за клупски сајт.

Када је прелазни рок у питању Звездин тренер истиче да је фокус на био да се смањи број играча.

„Јесенас је била и Лига шампиона која је веома напорна. Сада желимо да направимо добар тим где сваки играч може да очекује шансу, уколико се избори“, истиче Милојевић.

Према његовим речима, кључ је био да се играчима врати самопоуздање.

„Кад сам дошао заиста су били ‘убијени’ и фалило им је самопоуздања. Играње у Звезди је притисак и одговорност, а често то странци не разумеју. Када дођете у велики клуб, очекује се да то буде сад и одмах. То је тешко у фудбалу, јер је неопходно време. Ипак, у модерном фудбалу – нема времена. Покушавали смо да кроз причу то решавамо. Сви они су квалитетни играчи који су са разлогом дошли у Звезду“, наглашава Милојевић.

„Потребно им је вратити самопоуздање. Ако играч то нема, није у стању да пружи максимум. То се ствара коректним односом и поверењем између тренера и играча, али и напорним радом“

Звезда је уписала шест победа и постигла 15 голова на припремама, а пролећни део сезоне почиње против Вождовца 10. фебруара.

„Суперлига је сваке године све боља. Играли смо против Спартака и Младости које су две квалитетне екипе са добрим тренерима и такмичарски су настројени. Поред њих, имамо у Србији још екипа које се боре за Европу и доста њих је учествовало у групним фазама квалитетних такмичења, што је деценијама било незамисливо. Повећање буџета тих екипа доводи до добрих ствари. Оптимиста сам и мислим да ће бити изузетно пролеће“, закључио је Милојевић, који има задатак да надокнади бод минуса у односу на Партизан и освоји нову титулу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *