Милојевић: Тешко је мислити на игру, али морамо да будемо спремни


Фудбалери и стручни штаб Звезде су суботњи тренинг започели минутом ћутања, како би одали почаст свим жртвама.

„Задесила нас је велика трагедија, која се одразила на све, осећа се у ваздуху. Тешко је било шта рећи, а остати умерен и изразити подршку. Можемо само да радимо оно што је у нашој моћи и надамо се да се такве ствари више неће дешавати“, истакао је Милојевић.

Стратег шестоструког узастопног шампиона Србије је рекао да су сви играчи спремни, али и да ће се посебна пажња приликом избора стартних 11 посветити чињеници да се игра на вештачкој трави.

„Играчи су спремни, имамо пар момака којима не одговара због природе њихових повреда да играју на вештачкој трави. Сви остали су спремни, имамо 25 играча на које можемо да рачунамо. Сад је на нама да изаберемо правих 11 који ће одиграти једну добру утакмицу против Вождовца и дати допринос позитивном исходу“, додао је Милојевић.

Говорио је шеф струке црвено-белих и о минутажи Уроша Спајића, који се недавно у великом стилу вратио на терен.

„Што се тиче Спајића савети медицинске службе су да њему не би пријала игра на вештачкој подлози, али свакако од следећег кола и утакмице у Купу Србије би требало да игра више него што је играо до сад“, истакао је Милојевић.

ИДобра вест за навијаче Звезде је и чињеница да се Александар Пешић опоравио и да ће бити спреман за утакмицу против Вождовца.

„Не можете стављати у протокол играча који је повређен, тако да нисмо хтели да ризикујемо без потребе када имамо Ракоњца, Мијатовића и Катаија који могу да одговоре захтевима те позиције. Сад је спреман, биће нам потребан у завршници и Купу Србије, верујем да ће сутра моћи да одигра минимум 50 или 60 минута“, оптимистичан је Милојевић.

Присетио се шеф стручног штаба Звезде и претходног дуела са екипом Вождовца.

„Очекујем свакако другачији меч, кад играте 11 на 10 и имате позитиван резултат пуно ствари се отвори. Екипа Вождовца гаји посебан стил игре, који укључује посед од голмана, пуно пасова и кратких додавања, доста индивидуалних акција њихових крилних играча. Мислим да они то неће мењати, јер никад и нису. На нама је да нађемо начин да њихову игру неутралишемо и да наметнемо своју“, додао је Милојевић.

Сигуран је Милојевић да ће играчи који су поникли у Омладинској школи Звезде, а сад наступају у Вождовцу, имати додатни мотив.

„Свакако да имају мотивацију да покажу, да поред тога што су изашли из наше школе су можда завредели мало већу минутажу и пажњу. Међутим мотив ће бити присутан и код играча Црвене звезде, са жељом да тријумфују, наставе победнички низ и да се покажу у што бољем светлу“, закључио је Милојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *