Милован Веснић освојио треће место на трци у Аустрији


Веснић је једини српски представник на шампионату Европе на брдским стазама. Српски аутомобилиста је освајањем трећег места поново стигао до подијума и поред чињенице да му је ово прва комплетна сезона на европском брду.

<!—->“Иза нас је један напоран, али успешан викенд. Поново потпуно нова стаза, промењиви временски услови и мали проблеми са аутомобилом, али ипак на крају нови пехар и нови бодови.“

“Пред сам старт прве недељне трке аутомобил ми је у потпуности изгубио струју. Ништа није реаговало и већ сам помислио да је викенд за мене готов. Ипак, некако смо стартовали, али све то ми је потпуно пореметило концепцију и концентрацију па сам прву вожњу завршио као трећи“, рекао је Веснић.

„У паузи смо успели да привремено премостимо проблем, заостатак је био велики, па није било разлога да превише ризикујем у другом изласку на стазу. И поред тога сам још за секунду спустио време и, што је најважније, сакупио веома важне информација са стазе за будућност.“

“Бити трећепласирани у оваквој конкуренцији иза два шампиона Европе у мојој дебитантској сезони за мене и за тим је огроман успех“, поручио је Веснић након трке у Аустрији.

На тркачком викенду на Рехбергу наступило је 285 возача из 17 европских земаља. Веснић ће наредног викенда возити трећу трку сезоне шампионата Европе на брдским стазама у Шпанији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *