Миротић: Олимпија заслужује да буде у врху Европе


Олимпија је приредила промоцију новог играча, Николе Миротића, који је задужио број 33.

„Желео сам клуб са потенцијалом да дође до фајнал-фора Евролиге. Немамо шта да кријемо јер Олимпија заслужује да буде у врху Европе. Разговарао сам и са бившим играчима и добио само добре информације. Олимпија има сјајне играче, искусне ветеране, одличног тренера, а такође је и Милано и савршен град за живот, за моју породицу, за моју децу“, рекао је Миротић.

Бивши репрезентативац Шпаније истиче да је задивљен организацијом клуба.

„Овде сам десет дана и већ сам импресиониран клубом, како функционише, колико људи ради да би вас довео у позицију да играте најбоље. То је нешто најближе НБА клубу који сам видео у својој каријери. Ово је клуб у који играчи желе да дођу“, додао је Миротић.

Миротић се осврнуо на поновну сарадњу са Етореом Месином, који му је био тренер у Реалу на почетку каријере, наводећи да је Месина особа за коју жели да се бори, такмичи и помаже му да победе.

“Желим да победим за његов тим. Кад сам био клинац који је покушавао да преживи у првом тиму Реала дао ми је шансу. Рекао ми је да вредно радим и да будем спреман за дан кад дође прилика за игру. Два месеца касније прилика је стигла и од тог тренутка све је у мојој каријери кренуло узлазном путањом. Увек смо били у контакту, виђали смо се и кад смо били у НБА. Мислим да је он један од два или три најбоља тренера икада у Европи. Имао сам осећај да наш заједнички рад није завршен па сам срећан што могу поново да сарађујем са њим“, закључио је Миротић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *