MITRU ZAKONOM ZABRANJUJU DA SE VRATI U PREMIJER LIGU: Englezi donose kontroverzno pravilo


Aleksandra Mitrovića ne žele da vide opet u Premijer ligi, a koliko Englezima takva pomisao bode oči svedoči to što je u postupku izglasavanja specijalnog zakona koji bi trebalo da ograniči Srbina i fudbalere poput njega. Naime, deoničari Premijer lige trebalo bi da 21. novembra dvotrećinskom većinom, dakle 14 glasova, izglasaju zakon po kojem bi se zabranilo da ekipe dovode fudbalere iz partnerskih klubova na pozajmicu, odnosno timova koji su pod istim vlasnikom.

Foto: Tanjug/AP

Navijač Njukasla posle dolaska Saudijaca

A kako to pogađa Mitra? On je trenutno fudbaler Al Hilala u Saudijskoj Arabiji, koji je u vlasništvu saudijskog fonda kao i Njukasl. Teoretski, „svrake“ bi mogle da dovedu na dvojnu registraciju bilo kojeg fudbalera Al Hilala, pa i Mitrovića, zbog čega se i planira usvajanje zakona koji bi to sprečio.

Međutim, to nije sve. Isti fond drži i klubove  Al Nasr, Al Ahil i Al Itihad, pa bi, ako se ne usvoji zakon, put Njukasla mogli i brojni drugi asovi iz Saudijske Arabije poput Kristijana Ronalda, Nejmara, Manea, Sergeja Milinković-Savića…Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *