MORATE DA ZNATE JEDNU VELIKU ISTINU! Stojković imao posebnu poruku za javnost!


Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 0:0 protiv selekcije Španije u okviru prvog kola A divizije Lige nacija na „Marakani“. Selektor „orlova“, Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za mediju nakon meča sa prvakom Evrope. On je imao posebnu poruku za javnost.

Javnost, kao javnost, mnogo očekuje. Ali mora da zna jednu veliku istinu: da dajemo sve od sebe. I ja kao trener i igrači koji istrči, oni kao rezerve. Ta vrsta pristupa mora biti nagrađena i imati podršku. Ne smemo biti negativni. To je sport. Morate da ostavite srce na terenu, ali i da osetite tu podršku. Ljudi su ovakvi ili onakvi, ali ja neću ulaziti u to blato. Tako sam vaspitan, ali ima mnogo onih kojima bih mogao da odgovorim. Neću im replicrati preko medija, a mediji su opet tu da daju svoj sud, dali se greši u sastavu tima, u taktici. Kritika je uvek dobro došla – rekao je Piksi i nastavio:

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

– Poštujem svačije mišljenje, ali javnost mora da zna da dajemo sve od sebe kada nosimo dres sa državnim grbom, kada slušamo himnu. To je poseban osećaj. Momci su u 90 odsto onoga što sam tražio od njega to i pokazali. Ja kao trener imam punu satisfakciju, a na vama kao medijima je da procenite i date svoje komentare. Postoje dve stvari koje se razlikuju, igranje za klub i za reprezentaciju. To nikada nije bilo isto – istakao je Stojković.

Piksi poručio da se za reprezentaciju igra srce, a za klubove zbog para.

Ovde se igra srcem, emocijom, strašću. Tamo u klubovima igrate za novac i te neke papire koje ste potpisali. Ova mladost je pokazala hrabrost i tu drskost. Hteli smo čak i da pobedimo utakmicu, to je i draž fudbala. Momci zaslužuju sve čestitke i da ih malo pohvalite, ako vam nije teško. To će im značiti, siguran sam – jasan je sleketor Srbije.

Srbija je još jednom pokazala da poseduje talente koji su spremni da se izbore sa najjačim ekipama, a energija i entuzijazam mladih igrača obećavaju svetlu budućnost za fudbalsku reprezentaciju. Ovaj remi sa Španijom će biti upamćen kao veliki uspeh za „orlove“ i kao podstrek za dalje takmičenje.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *