Nadal posle eliminacije: Razmišljao sam o predaji, nisam mogao da trčim


Branilac titule u Melburnu poražen je od Amerikanca Makenzija Mekdonalda 3:0 u setovima (6:4, 6:4,7:5), a tokom meča imao je velikih problema sa povredom.

„Razmišljao sam o predaji, nisam uopšte mogao da pogodim bekhend niti da trčim, ali sam želeo da završim meč. Nisam se konsultovao sa timom, dovoljno sam odrastao da sam donosim odluke. Nisam hteo da odustanem jer sam branio titulu. Pokušao sam da nastavim sa nadom da će bol prestati“, rekao je španski teniser posle eliminacije u drugom kolu Australijan opena.

Nadal je nakon meča istakao da je težak trenutak za njega, ali da mora da prihvati poraz i nastavi dalje.

„Ne mogu da kažem da nisam mentalno uništen jer bih lagao. Nadam se da nije previše loše, ali nikada ranije mi se nije desilo da ne mogu da se krećem“, istakao je osvajač 22 gren slem titule i objasnio da će posle dodatnih pregleda znati kakva je povreda u pitanju. 

„Osetio sam nešto u kuku i bilo je gotovo. Osećao sam to i u prethodnim danima, ali ni blizu kao ovo danas. Imam dugu istoriju problema sa kukom zbog kojih sam u prošlosti morao na razne terapije“, objasnio je Nadal.

Priznaje da je umoran i frustriran zbog toga što je, kako kaže, dobar deo karijere proveo na remontu.

„Sve vreme se boriš sa tim, ideš na terapije… Uvek sam to prihvatao, ali… Mogu sada da pričam ovde da je život sjajan i da treba da ostaneš pozitivan, da se boriš, ali više ni sam ne znam. Težak dan, moram da nastavim dalje. Da ne bude da se žalim na svoj život, ali u smislu sporta, povreda, teških trenutaka… Evo još jedne“, istakao je Nadal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *