NASTAVILA SE SUPERLIGA I SVE ONO ŠTO SA NJOM IDE: Novi Pazar VEĆ traži SMENU i ŽESTOKO optužuje sudiju!


Optužbe za nepravilnosti na utakmici

Početak prolećnog dela sezone u Superligi Srbije obeležen je remijem između ekipa Novog Pazara i Železničara, ali i burnim reakcijama koje su usledile nakon utakmice. Naime, odmah po završetku meča, FK Novi Pazar je izdao saopštenje u kojem traži hitnu smenu Dejana Santrača, predsednika sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, zbog sumnje u sukob interesa i tendenciozno delegiranje sudija na utakmicama Superlige.

Foto: Superliga Srbije

Dejan Santrač

 

Saopštenje kluba prenosimo u celosti

– Upravni odbor FK Novi Pazar traži hitnu smenu Dejana Santrača, predsednika sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije zbog sukoba interesa i tendencioznog delegiranja sudija na utakmicama Superlige, a naročito onih koje igra Novi Pazar. Sve je kulminiralo na utakmici u Pančevu između neformalno Santračevog kluba Železničara i Novog Pazara, koju je sudio njegov prijatelj Ivan Stamenković. Cela fudbalska javnost je znala, od trenutka kada je delegiran ovaj sudija, da je jedini zadatak bio da se pomogne timu iz Pančeva da dođe do bodova.

– Osim što sudija ne zna ni elementarna pravila fudbalske igre, cela utakmica je vođena tako da se ošteti Novi Pazar i da Železničar dođe do bodova. Očigledan kazneni udarac Stamenković nije dosudio za Novi Pazar, već je to uradio tek na intervenciju iz VAR sobe i to teška srca. Novi Pazar je oštećen za još jedan jedanaesterac zbog igranja rukom, koji nije dosuđen. Skoro cela utakmica je bila na granici incidenta, samo zbog njegovog neznanja i navijačke pristrasnosti. Nema dileme da je on poslat po zadatku Dejana Santrača, za koga cela javnost zna da stoji iza Železničara.

– Novi Pazar će kompletan snimak sa svim situacijama postali UEFA, od koje će tražiti hitnu reakciju, jer ne očekujemo bilo kakvu reakciju od FSS. Ovo što smo doživeli u Pančevu, zapravo je poruka Novom Pazaru da se ne nada da će igrati evropska takmičenja. Jasno je da imamo jedno potpuno neregularno prvenstvo, po ko zna ko koji put, u kome se sve već zna na samom početku – i ko je prvak i ko igra Evropu i ko ispada, a nama ostalima ostaje da igramo „ligu bez briga“ – stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *