Некадашњи репрезентативац Милош Нинковић најавио крај каријере


Милош Нинковић је професионалну каријеру почео у београдском Чукаричком, играо је затим у Динаму из Кијева девет година, па се у сезони 2013/14. вратио у Србију и потписао за Црвену звезду са којом је освојио титулу под вођством тренера Славише Стојановића.

Из Београда је отишао у Евијан, па је из Француске прешао у Аустралију, где је прво играо за Сиднеј, а затим за Вестерн Сиднеј, клуб из којег ће отићи у играчку пензију. 

Нинковиће је од 2009. до 2012. године одиграо 28 утакмица за репрезентацију Србије и био је део тима који је играо на Светском првенству у Јужној Африци 2010. године. 

„Волим фудбал, али понекад морате да слушате тело“

Нинковић је за клупску телевизију Вестерн Сиднеја рекао да је последњих неколико месеци размишљао и донео одлуку да се пензионише по завршетку текуће сезоне.

„Волим фудбал, уживам и на тренинзима, али понекад морате да слушате своје тело. Нажалост, знам да ће ми бити много тешко. Ово је моја љубав, уверен сам да ћу остати у фудбалским водама и када завршим каријеру, видећемо у каквој улози“, истакао је Нинковић.

Нагласио је да ће бити захвалан клубу из Аустралије до краја живота.

„Могао сам да уживам у фудбалу, бринули су и о мени и мојој породици. Има још неколико утакмица, као и финале, желим да уживам“, рекао је Нинковић. 

Подсетио је да је први уговор потписао са 16 година, да у децембру пуни 40 година и да то значи да је провео 24 године у фудбалу. 

„Кад дође тај последњи меч, биће ми тешко. Почео сам да тренирам са шест година, знам само да играм фудбал. Богу хвала да имам породицу, деца ће ми помоћи свакако, мада ће ми недостајати многи моменти. Нећу да кажем страх, али постоје различити осећаји када меч почиње. Да сам изгубио то пре пар година, пензионисао бих се, али имам исти осећај. Уживао сам и време је за крај“, рекао је српски фудбалер.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *