Обрадовић: Честитам Звезди на титули, Партизан заслужује да игра Евролигу


Кошаркаши Црвене звезде освојили су титулу шампиона АБА лиге победом над Партизаном резултатом 76:82 у трећем мечу финалне серије.

„Желим да честитам играчима Звезде на освојеној титули. После прве утакмице видели смо да постоје ствари на које не може да се утиче. Само се надам се да ће сви који прате АБА лигу бити паметнији пред наредну сезону, ми ћемо сигурно бити, јер су неке ствари које се дешавају невероватне. Захвалио бих се навијачима који су пружали сјајну подршку током читаве сезоне“, рекао је Обрадовић на почетку конференције за медије.

Одлука да Нанели не игра била је његова.

„Био сам право да вам кажем изненађен када сам сазнао да се нешто догодило. Имали смо тренинг од 10 пред утакмицу. Завршили смо тренинг пола сата пре него што је Црвена зведза дошла у „Арену“. Да ли је играч Звезде започео не знам, шта је Нанели такође урадио не знам. Одлука да Нанели не игра је лично моја, јер је провео неколико сати у полицијској станици и сматрао сам да не може да игра. Свако треба да сноси последице за своје одлуке. Жао ми је што се овако нешто догодило и да се о таквом инциденту прича пред финале“, рекао је Обрадовић.

„Када се анализира, већ после прве утакмице је било јасно где ће серија отићи и како ће се ситуација развити, јер постоје ствари на које не може да се утиче“,  закључио је тренер Партизана.

Рекао је да је Партизан био у игри у свим мечевима.

„Ми смо у свим утакмицама били у прилици да преокренемо, били смо у мечевима. 

„Нисам забринут да ли ћемо играти Евролигу, јер сам убеђен да Партизан има место у Евролиги. Због свега што овај клуб значи и што је дао европској кошарци заслужује место у Европи. Овај клуб због хиљаду ствари заслужује да игра Евролигу. Сви заједно ћемо пробати да се припремимо и да наредне године будемо на вишем нивоу у свим такмичењима“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да су његови играчи много желели победу и да их је то спутало.

„Сезона је страшно напорна, неки играчи су били мало више оптерећени неки мало мање. Неки су се оптеретили из превелике жеље, па их је то саботирало“, рекао је Обрадовић после чега је критиковао и лоше проценте шута из игре своје екипе, закључио је тренер црно-белих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *