Обрадовић: Једна лопта, скок или одбрана, могу да одлуче ко ће на фајнал-фор


Тренер Партизана је истакао да екипа мора да на Таваресу постави одбрану и да сваки играч који уђе у салу мора да размишља како да убаци лопту у кош.

<!—->“Пета утакмица, нема шесте, то је ваљда проблем. Неко ће на фајнал-фор, свашта се десило у овој серији и пета утакмица ће да одлучи. Идемо са жељом да дамо све од себе и наравно да смо из ове две утакмице у Београду извукли поуке и разговарали на тренинзима како бисмо поправили шта није ваљало.”

”Пре свега морамо да на Таваресу поставимо одбрану, да им не дозволимо контре и да имамо бољи проток лопте као одговор на њихову зону“, истакао је Обрадовић.

Говорећи о повратку Кевина Пантера у тим после после одрађена два меча суспензије, он је казао да ће његово присуствобити веома важно. Додао је да је сплет околности довео да Партизан после 2:0 изгуби две везане утакмице у Београду.

„Ово је утакмица која води директно на фајнал-фор, ма какав год притисак постојао, само гледати терен. А имате и онај други податак да онај ко је водио 2:0 није испао, али статистика постоји да би се неке ствари мењале. Видећемо у среду после утакмице шта је било“, рекао је Обрадовић.

Како је рекао сад све стаје на једну лопту у 40 минута.

„Погледајте последњу утакмицу како смо изгубили, једна лопта, скок, одбрана, то може да одлучи. Све су то фактори који одлучују на кошаркашкој утакмици и треба бити спреман на све и реаговати на ток утакмице“, рекао је он.

На крају је причао и о променама које ће екипа морати да направи у односу на претходне две утакмице.

„Мислим да су играчи свесни ситуације у којој се налазимо и знају да можемо да одиграмо. Причамо о том протоку лопте, анализирали смо све ситуације кад смо били сами, али и кад нисмо узимали лакше шутеве. Што се тиче игре у нападу, ту мора да буде уверења у сопствене могућности. Ко год да уђе у салу мора да размишља како да убаци лопту у кош“, закључио је Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *