OBRADOVIĆ ZA REPUBLIKU O LILIĆU: „Sve što ga je pogodilo, odvelo ga je tamo gde ne treba!“


Danas je sportska javnost Srbije potresena vestima o smrti, Jovana Lilića, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu tenisa. Sa samo 59 godina, Lilić je izgubio bitku sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe ne samo brojne uspehe, već i generacije tenisera koje je vodio tokom svoje karijere.

Za Republiku je o Liliću govorio Bogdan Obradović, jako potresen vešću o njegovo smrti, prisetio se ranijih dana i koliko mu je Jovan pomagao.

Nemam šta da mislim o njemu, jedan jedni, izuzetno plemenit i dobar čovek. Joca je taj koji je stvarao uvek sjajnu atmosferu u timu među svima nama. U periodu kada sam ja radio sa Novakom, nisam mogao da putujem jer sam imao obaveze u klubovima u kojima sam radio, tako da je Joca tu uvek uskakao, bio je tu, putovao sa Noletom i naravno posle toga bio sa Dejvis kup reprezentacijom, tako da sa te strane mislim da je dao veliki doprinos svim ovim našim rezultatima i uspesima – rekao je on.

Foto: Starsport

Bogdan Obradović i Novak Đoković

 

Bogdan smatra da je to veliki gubitak za tenis, a takođe i gubitak dobrog prijatelja.

Sigurno da jeste, mislim da je prerano otišao. Joca je godinu dana stariji od mene, ’65. je godište, sa te strane je još mnogo toga trebao da da i još puno godina da provede sa nama i da se u ovoj zadnjoj fazi života lepo družimo, ali evo nažalost, te grozne bolesti i sve ostalo što ga je pogodilo odvelo ga je tamo gde ne treba, prerano – zaključio je Obradović.

Jovan Lilić je bio istaknuti teniski radnik, trener i čovek vedrog duha, čije su sposobnosti i strast prema tenisu bili prepoznati širom sveta. Kao trener, vodio je brojne generacije tenisera, kako kao lični trener, tako i kao deo timova na različitim takmičenjima.

BONUS VIDEO:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *