Одбојкашице Србије у групи А, а одбојкаши у групи Б квалификација за ОИ у Паризу


Кина, Јапан и Пољска бити организатори турнира квалификација за Олимпијске игре 2024. у конкуренцији одбојкашица, који ће се одиграти од 16. до 24. септембра 2023.

<!—->Кина ће бити домаћин А групе, Јапан Б групе, а Пољска Ц групе, а жреб је одлучио да у групи А уз домаћина Кину и Србију буду Доминиканска Република, Холандија, Канада, Чешка, Мексико и Украјина

У Б групи играће Јапан, Бразил, Турска, Белгија, Бугарска, Порторико, Аргентин и Перу, док ће у Ц групи играти Пољска, Италија, САД, Немачка, Тајланд, Колумбија, Кореја и Словенија.

Мушка одбојкашка селекција Србије играће у Б групи квалификација године са Јапаном, САД, Словенијом, Турском, Тунисом, Египтом и Финском, од 30. септембра до 8. октобра у Јапану, одлучено је жребом.

У А групи играће Бразил, Италија, Иран, Куба, Украјина, Немачка, Чешка и Катар, док че се у Ц групи наћи Кина, Пољска, Аргентина, Холандија, Канада, Мескико, Белгија и Бугарска.

По новом систему квалификација, 24 најбоље репрезентације подељене су у 3 групе са по 8 селекција, а пласман на ОИ избориће по 2 најбоље репрезентације из сваке групе.

У квалификацијама ће се играти по једнокружном бод систему – свако са сваким, 7 кола, и по 2 селекције ће изборити пласман на Оилимпијске игре.

Квалификациони турнири ће се одиграти од 16. до 24. септембра 2023. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *