ODMAH ZABIO NOVAKU NOŽ U LEĐA: Beker otkrio kako je počeo da ruši Đokovića čim su se rastali


Novak Đoković i Boris Beker prekinuli su saradnju decembra 2016. posle tri godine uspešnog rada i osvojenih 25 trofeja zajedno. O razlozima njihovog rastanka pričalo se mnogo puta, govorili su o toj temi i Srbin i Nemac, ali je sada tokom Završnog mastersa u Torinu novi trener Holgera Runea otkrio nepoznate detalje. Pre sveta šta je radio posle razlaza i kako je odmah počeo da pomaže jednom od Noletovih najvećih protivnika.

Foto: www.profimedia.rs

 

– Bili smo tri godine zajedno, osvajali smo sve, ponavljali to. Da kažem da je knjiga bila ispisana. Mislim da se umorio, uzeo je predaha i ja sam. Savršena ljubavna priča došla je do kraja. Nije ostalo ništa više. Istovremeno, postao sam tehnički direktor u Teniskom savezu Nemačke, a to je malo ko pominjao. Nisam se povukao iz tenisa, provodio sam dosta vremena sa mladim Aleksanderom Zverevom, pa četiri godine u Dejvis kup timu. Sve do kraja 2021. godine – rekao je Beker za Ekip.

On je prokemntarisao sadašnja dešavanja u tenisu, a interesantno ni tu nije hteo da izdvoji Novaka kao nekoga ko je prema rezultatima bolji od ostalih. Međutim, potvrdio je da Đokovićeva, trenutno, 24 grend slema niko nikad neće osvojiti.

– Mislim da je tenis na prekretnici. Period koji smo imali sa rivalstvom Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Đokovića će ostati jedinstven. I neće se ponoviti. Niko neće osvojiti više do 20 grend slemova u karijeri ponovo. Ipak, tu su mladi ljudi sa karakterom, oni koji obećavaju, moramo im dati vremena. Moraju da se razviju i postanu odgovorni. Nisam zabrinut za njih. Setite se šta smo pričali, da su Andre Agasi i Pit Sampras vrhunac, mislili smo a ništa jače neće biti od toga. Kada sam ja počeo, isto se govorilo za Borga i Mekinroa, a onda sam stigao ja sa Lendom i Edbergom. Uvek će biti naslednika, ali zbog Rodžera, Novaka i Rafe, letvica će biti vrlo visoko – dodao je Beker.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *