OGLASILA SE ABA LIGA! Najoštrije osudili napad na delegaciju Crvene zvezde u Zadru, OVO SU HITNO TRAŽILI!


Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde uoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga najoštrije osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije – navodi se u saopštenju.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema MUP-u Hrvatske, sa namerom da se što pre ispitaju svi detalji napada, te da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili, dodaje se u saopštenju.

Istovremeno, kroz komunikaciju sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima ABA liga učiniće sve da utakmica između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca senku na sve postulate ABA liga i temeljima na kojima je utemeljena, poručuju iz ABA lige.

Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne deli ljude – zaključuje se u saopštenju.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *