OGLASIO SE NEBOJŠA ČOVIĆ: Evo da li će Zvezda Meridianbet IGRATI UTAKMICU u Zadru!


Članovi delegacije Crvene zvezde Meridianbet i dva srpska novinara brutalno su napadnuti u Zadru pred AdmiralBet ABA lige, a predsednik crveno-belih dao je svoje viđenje događaja.

Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, „tipovani“ i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama – rekao je Čović i dodao:

Nisu preduzete mere koje bi morale, jer su se navijači Zadra „Tornado“ oglasili 8. 11. i najavili da će „njihova strast i energija odbraniti svoj teren“. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovde i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. VIdim da su tek noćas oko 01.00 sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nije naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu.

U našoj delegaciji ima puno dece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali, da će biti navijača. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u Srbiji, Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin – istakao je je Čović.

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša ČovićОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *