OGLASIO SE OSTOJA MIJAILOVIĆ: „Određene grupe MANIPULIŠU emocijama NAVIJAČA“!

[ad_1]

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa u okviru 32. runde Evrolige rezultatom 69:74, i dosta otežali svoje šanse za plej-in. 

Iako je Arena sinoć prikazala fantastičnu atmosferu, koju su svojim prisustvom ulepšali mnogi poznati, između ostalih Toni Kukoč, Dino Rađa i Novak Đoković, bilo je i nemilih scena kojima grobari neće moći da se ponose grobari.

Povodom skandaloznih povika predsedniku, te zviždanja bivšem igraču Nikoli Milutinovu, oglasio se predsednik Partizana Ostoja Mijailović, čiju izjavu prenosimo u celini. 

– Ni sam nisam siguran koliko puta sam govorio o tome da sam protivnik vređanja bilo koga. Hale i stadioni su često mesta gde se iracionalno misli i ponaša, pa iz tog iracionalnog shvatanja često dolaze i reakcije koje nisu fer. Država Srbija od kad je na njenom čelu predsednik Vučić, ulaže u sport više nego ikada i pruža sigurnost klubovima. To je činjenica.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ostoja Mijailović

Ne mogu da se otmem utisku da određene grupe manipulišu emocijama navijača i ponavljaju određenu mantru o tome da neko nekoga uništava i sputava. Tako stvaraju klimu da se po pravilu iz manjih grupa započne skandiranje koje onda još neki navijači prihvate. KK Partizan ima najbrojniju i najverniju publiku u Evropi. Iz toga proizlazi da su emocije koje se u dvorani osete, veoma snažnog intenziteta i na tom nivou su, na žalost, veoma podložne da lako skrenu u smeru koji nije ispravan prema drugima. Kao Klub, mi smo do sada apelovali mnogo puta, snimali video spotove i poruke u kojima smo pozivali da se emocije u svakom meču usmere isključivo na ekipu a ne na vređanje bilo koga. Mi svi zajedno, i klub i navijači moramo da se odlučimo čime hoćemo da se bavimo, sportom ili politikom. Naš izbor, kao Kluba je uvek bio sport, ali manipulacija emocijama je čudo i jedna iskra često navede na potpuno pogrešan trag.

Tako smo sinoć imali i situaciju da deo hale zviždi Nikoli Milutinovu, detetu Partizana i reprezentativcu Srbije, jer su preko društvenih mreža pojedinci prepumpali komentare na neke njegove reakcije tokom prvog meča u Atini. Ljudi, na žalost mnogo brzo zaboravljaju dobra dela. I to je ono na čemu svi kao društvo moramo da radimo.

KK Partizan će uskoro imati konferenciju za medije, pa ćemo i o ovome i o mnogim drugim važnim temama više govoriti – rekao je Ostoja Mijailović za Sportal. 

 

 

BONUS VIDEO

 [ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *