OGLASIO SE PANČEV ZA REPUBLIKU POVODOM VELIKOG PODVIGA KATAIJA: „Samim tim što je tu, dokazuje kvalitet!“


Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Radnički iz Niša rezultatom 5:1 u okviru 12. kola Superlige Srbije. Ovaj susret bio je poseban za dugogodišnjeg igrača crveno-belih Aleksandra Kataija koji je postigao dva pogotka i time se izjednačio sa legendarnim Darkom Pančevim na večnoj listi strlaca.

Katai je došao do brojke od 116, baš koliko ima i Pančev, što je impresivan učinak za čuvenog Magika. Povodom ovog podviga, legendarni Pančev je za Republiku istakao da mu je veoma drago i da je Katai dokazao kvalitet.

Foto: Starsport

Ispisao istoriju: Aleksandar Katai

– Video sam, gledam utakmicu naravno. Svakako da mi je drago, jer je Aleksandar Katai jedan dobar igrač koji dugi niz godina nosi dres Zvezde i sigurno je da je zaslužio sve ovo. Svakako je da će me i prestići, ali to nije više ni važno. Samim tim što je prisutan u top 10 najboljih strelaca Zvezde dokazuje njegove kvalitet i da zaslužuje da bude tu i želim mu da postigne još puno golova – istakao je Pančev.

Katai je u dresu Crvene zvezde postigao 116 golova na 239 mečeva, dok je Pančevu trebalo svega 115 utakmica da dođe do te brojke. Obojica su svako na svoj način ispisali istoriju crveno-belih, ali se legendarnoj „Kobri“ nikada neće zaboraviti gol za osvajanje Lige šampiona protiv Marseja. Sa druge strane, Katai je godinama unazad bio nosilac i stub Zvezde koja dominira srpskim fudbalom već deceniju unazad.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *