Омладински клуб Диф у Косовску Митровицу доноси злато из Цириха


На турниру у Цириху млади фудбалери у категорији петлића, 2011 – 2012, годиште, одиграли су четири утакмице у групи А и победили, а у полуфиналу и финалу су играли против ФК „Цирих јунајтед“.

Наступили су у саставу Малиновски, Костић, Стевановић, Чавић, Дејановић, Поповић, Васић, Милић, Арлов, Седларевић, Репић, Лакетић, Стојићевић, Хинић, Радојевић, Милентијевић и Радуловић.

Младе спортисте који у град на Ибру доносе злато на аеродрому у Београду синоћ су дочекали заменик и помоћница директора Канцеларије за КиМ, Веселин Кочановић и Светлана Миладинов, преноси ТВ Мост.

Честитајући им на великом успеху, представници Канцеларије су нагласили да је пред овим младим спортистима светла будућност и да подршка Канцеларије за КиМ и државе Србије у даљим успесима неће изостати.

Млади Дифовци из Цириха су стигли уморни, али пресрећни што су успешно одбранили боје своје земље Србије и свог родног града.

„Овај трофеј представља наш грб, нашу земљу, одакле смо поникли, са Косова и Метохије“, са поносом је нагласио млади Страхиња Малиновски.

За најбољег играча турнира проглашен је капитен ОФК Диф Филип Костић, који је нагласио да то није његов, већ успех целог тима.

„Сви смо водили екипу до краја турнира и победили све, клубове као што је Бенфика и оне из других земаља, остварили смо најбољи резултат“, рекао је Костић.

Петлићи Дифа су навели да овај величанствен успех има и једну сенку, изненадну смрт једног од тренера клуба, Перице Илића, коме су, како су рекли, посветили овај трофеј.

Директор ОФК Диф Немања Булатовић изјавио је да је то вероватно највећи резултат у историји клуба и да надају да ће у будућности имати и већих успеха.

Ова екипа је прошле године на турниру у Салзбургу освојила 5. место, на прошлогодишњој завршници за првака Србије Мини-маxи лиге у Крагујевцу заузели су 3. место, а такође су освајачи многих домаћих турнира.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *