„ORLOVI“ LETE DO CILJA IAKO SU IM SEKLI KRILA Fudbaleri Srbije prošli golgotu u kvalifikacijama za ep I NIJE GOTOVO


Fudbaleri Srbije u nedelju overavaju vizu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Izabranicima Dragana Stojkovića Piksija je ostao samo još jedan let ka EVRO 2024 i imaće priliku da ga naprave protiv Bugarske na svom terenu u Leskovcu u nedelju (15.00). „Orlovima“ je dovoljan i remi da bi se našli na planetarnoj smotri posle 24 godine, a za to su se sami izborili, izlazeći na teren kada je najteže i pobeđujući.

Imali su fudbaleri Srbije ceo kvalifikacioni ciklus brojne nedaće s kojima su morali da se izbore, a sve je počelo još i pre prvog meča. Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru mnogi su rekli da Srbija nema šanse da ode na drugo veliki takmičenje u nizu, pa ni pored priča da smo dobili nikada lakšu grupu. Međutim, sva je prilika da će ih Piksi demantovati i postati prvi trener još od Ivice Osima koji je vezao dva velika takmičenja. A taj put nije bio lak, imajući u vidu sve nedaće koje su se dešavale i rane koje su lečili u hodu.

Od početka kvalifikacionog ciklusa Stojković ima problem s napadačkim delom tima. Tako baš protiv Bugarske u Razgradu nije u timu bio naš najbolji napadač Aleksandar Mitrović, kao i još nekoliko igrača. Na mečevima protiv Mađarske i Crne Gore Piksi nije mogao da računa na povređenog Dušana Vlahovića, a problema s povredama je imao i Luka Jović.

Poslednja u nizu nedaća „orlovima“ se desila pred večerašnji meč s Belgijom u prijateljskom meču. Fudbaleri Srbije su se zaglavili na pasoškoj kontroli, upali u gužvu na putu do hotela, a trening na stadionu nisu ni imali jer je poplavljen. Zato je meč iz Brisela premešten u Luven. Međutim, u svemu ovome treba gledati pozitivnu stranu, u maniru kultne rečenice iz filma „Nebeska udica“, koju je izgovorio Nebojša Glogovac:

– Sine, znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *