Орлови одрадили тренинг пред финале; Пешић: Одбрана је кључ


Орлове чека утакмица у којој је многи нису видели. Кошаркашки савез Србије објавио је најинтересантније моменте са тренинга Србије пред велико финале у „Мол оф Ејжа“ арени.

<!—->На снимцима се виде центри Петрушев и Милутинов како вежбају шутеве из рекета, играчи спољних позиција „намештају руку“ са дистанце, селектор Пешић који Богдановићу и Гудурићу даје последња упутства на тренерској табли.

Селектор Пешић истиче да је мало ко очекивао да ће се Србија и Немачка наћи у последњем мечу на турниру и да ће играти за титулу. 

„Вероватно нико до сада није очекивао, али ми смо то очекивали, и то је најважније. Ја сам очекивао да ће Немачка стићи до финала, не због тога што су остале екипе слабије него што су на овом првенству показали највише. Нису изгубили ниједну утакмицу, имали су перфектно првенство и то ме не изненађује јер добро познајем ту екипу, тренера и играче. Њихов највећи квалитет је континуитет јер већ неколико година играју заједно. Направили су једну фантастичну екипу и очекује нас једна захтевна утакмица“, рекао је селектор Орлова.

Популарни „Кари“ истиче да ривал не треба се потцени.

„Ако једна екипа победи Америку где је водила од почетка до краја, онда морамо да имамо максималан приступ. Ово је финале које карактерише две изузетно јаке тимске екипе које су до овде стигле једним тимским односом и добром атмосфером. Сигуран сам да ће то бити једно право финале“, рекао је он. Пешић је 1993. године донео највећи успех немачкој кошарци, злато на Европском првенству.

Селектор Србије упознат је са системом тамошње кошарке, тренером и играчима. 

„Србија и српски играчи су добро праћени, скаутинг постоји. Наравно, ја их боље познајем јер сам стално са њима, ту сам. Такође, добро познајем и немачког тренера и играче, а колико је то предност из ове перспективе, видећемо. Ја се бавим сад мојим играчима да се што боље ментално и тактички припреме за меч. Биће то велика борба јер је Немачка борбена екипа, код њих нема предаје“, рекао је Пешић додавши да је много донео тамошњој кошарци.

<!—->“Ја сам им много више од злата донео, и себи сам донео јер сам тамо постао прави тренер. Немачка кошарка је мени помогла много јер сам таленат претворио у искуство и квалитет“, рекао је Пешић.

Он се осврнуо и на своје изабранике.

 „Емотивно сам везан за моју екипу, Све се боље познајемо како дани пролазе. Ови момци имају потребу да сарађују и да имају од мене очекивања, тако да идемо у том правцу“, рекао је Пешић.

Кошаркаши Србије играју фантастично одбрану на овом турниру. Нема сумње да ће се у том сегменту игре одлучивати.

„Кључ је пре свега одбрана, и ту нема никаквих дилема. Показали смо да из одбране можемо да креирамо напад и транзицију. До сад смо водећи у смислу поена које постижемо у транзицији. Немамо ту висину и физику коју имају Немци јер су на свим позицијама заиста снажни, али имамо нешто што нас карактерише, а то је да имамо квалитет предвиђања и да добро читамо ситуацију. То је кошаркашка интелигенција, али интелигенција без борбености и залагања не помаже“, каже Пешић и додаје да је дошао крај турнира.

„Последња је утакмица, нема више. Играчи се ни до сад нису жалили. Последња утакмица, последње вече, добро спавање, добра припрема и то је то“, закључио је Пешић“.

Финале Србија-Немачка игра се у недељу од 14.40 са директним преносом на РТС 1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *