OVO ĆE DIĆI BURU! ABA LIGA SE OGLASILA – SUDIJE SU POGREŠILE! BUDUĆNOST OŠTEĆENA! Panter je trebalo da bude kažnjen!


Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju ekipu Budućnosti u majstorici polufinala ABA lige rezultatom 100:86, čime su zakazali duel sa Crvenom zvezdom. Ovaj meč je bio izuzetno zanimljiv, a posebnu pažnju privukle su sudijske odluke koje su umnogome uticale na meč, budući da je u trećoj deonici isključen do tada najefikasniji igrač Jogi Ferel, a kasnije su analizirane od strane Sudijske komisije AdmiralBet ABA lige.

U cilju razjašnjenja situacija koje su se desile u 3. utakmici polufinalne serije između Partizana i Budućnostii, Sudijska komisija AdmiralBet ABA lige je ocenila tri sudijske odlukE u pomenutoj utakmici.

7:09 do kraja 2. četvrtine – Nakon što je lopta otišla iz ruku ofanzivca (Jogi Ferel) dok je pokušavao šut za 3 poena i pre nego što je ofanzivac (Jogi Ferrell) pao sa obe noge na pod , došlo je do telesnog kontakta koji je inicirao odbrambeni igrač (Aleksa Avramović). Sudije su dosudile faul nad igračem ofanzive (Jogi Ferel). Sudije su donele pravu odluku.

Prilikom pada na parket, ofanzivac (Jogi Ferel) je desnom rukom udario odbrambenog igrača (Aleksa Avramović) u glavu. Sudije su iskoristile mogućnost da provere situaciju na Instant Replai Sistem-u (IRS) i nakon pregleda igre dale su nesportski faul ofanzivnom igraču (Jogi Ferrel). Sudije su donele pravu odluku.

6:47 do kraja 3. četvrtine – Prilikom pokušaja šuta za 3 poena, ofanzivac (Kevin Panter) je pomerio desnu nogu u stranu i inicirao kontakt sa odbrambenim igračem (Jogi Ferel).

Sudije su dosudile faul pri šutiranju ofanzivnog igrača (Kevin Punter), što je bila pogrešna odluka. Sudije su trebale da naprave tehničku grešku ofanzivnom igraču (Kevin Panter) – stoji u saopštenju Sudijske komisije ABA lige.

BONUS VIDEO:Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *