OVO JE OBRT U DOMAĆEM SPORTU! Igrač MORA DA VRATI klubu novac! Partizan DOBIO SPOR SA BIVŠIM KOŠARKAŠEM!


U nedavnom intervjuu, predsednik Košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović, istakao je važnost transparentnosti u rešavanju problema sa bivšim igračem Milanom Mačvanom. Ovaj spor je privukao pažnju javnosti, a Mijailović je otkrio detalje koji su doveli do ovog sukoba.

Mijailović je istakao da je odnos između njega i Mačvana bio pozitivan tokom 2020. godine, te da je Mačvan bio pozvan da se pridruži klubu kao savetnik za sportska pitanja. Međutim, situacija se zakomplikovala kada je Mačvan zatražio isplatu duga od kluba, koji mu je kasnije i isplaćen.

– Prilikom mog dolaska u Partizan, bivšim igračima, agencijama i zaposlenima u klubu se dugovalo između 5.000.000 i 6.000.000 evra. U tom trenutku Mačvanova potzraživanja bila su oko 100.000 evra. Pregovarali smo, trećinu duga je oprostio, dok je ostatak trebalo da mu se isplati kroz četiri godine. Obično se u takvim situacijama definiše da se isplati ceo ostatak, ako kasnimo neke rate – rekao je Mijailović.

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

Prema rečima Mijailovića, problemi su nastali tokom sezone korone, kada je klub, kao i mnogi drugi, bio suočen sa finansijskim izazovima. Ovo je dovelo do nesuglasica između kluba i Mačvana, te je došlo do spora oko isplate duga.

– Kad smo ušli u problematičku godinu i usled pandemije koronavirus nismo prodali nijednu kartu, gledajući kako da preživimo kao klub, Mačvan je tu situaciju koristio. Tad je tužio Partizan za 30.000 evra. Prošle godine posebna komisija pri Olimpijskom komitetu Srbije prošle godine donela je skandaloznu odluku na osnovu koje bi Mačvan trebalo da dobije oko 75.000 evra od Partizana. Presudu smo prihvatili, platili penal, ali sam tad odlučio da pokrenemo sudski postupak u Lozani, pred Međunarodnim sudom za sport. Platili smo i troškove procesa, a pre nekoliko dana je stigla presuda na osnovu koje će Mačvan morati da vrati Partizanu novac. Sve ukupno oko 30.000 evra. Tako smo pokazali da smo u pravu – dovršio je Ostoja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *