PADA ZAVESA NA PRVO KOLO: Četiri meča u senci duela na Marakani


Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Benfike prvi meč u novoj sezoni Lige šampiona, a u senci tog meča, bar kada su u pitanju navijači u Srbiji, večeras se igra još pet susreta. U istom terminu kao susret na Marakani snage odmeravaju Fejnord i Leverkuzen.

Od 21 čas po srpskom vremenu sastaju se Monako i Barselona, što će biti posebno važno za Zvezdu jer su Katalonci njeni rivali i to na Marakani 6. novembra. Atalanta dočekuje Arsenal, Atletiko igra kod kuće protiv Lajpciga, a Brest udara na Šturm.

 

 

Ovo je treći dan utakmica u Ligi šampiona, što se takođe dešava prvi put u istoriji. Naime, po šest utakmica odigrano je u utorak i sredu. Navijačima u Srbiji, posebno Zvezdinim delijama, važni susreti koje su odigrali njeni rivali. Tako su pre crveno-belih njeni rivali već odigrali prve mečeve u novom formatu Lige šampiona, izuzev pomenute Barselone. Tako je Juventus savladao PSV sa 3:1, Liverpul bio bolji od Milana u gostima istim rezultatom, a sa 3:1 je i Real savladao Štutgart. Tri gola je primio Jang bojs kod kuće od Aston Vile, ali nije tresao mrežu (3:0). Mančester siti i Inter odigrali su 0:0.

Što se ostalih mečeva tiče, u utorak je Bajern deklasirao i ponizio Dinamo iz Zagreba sa 9:2, a Sporting savladao Lil sa 2:0. U sredu su Bolonja i Šahtjor odigrali 0:0, Sparta je bila bolja od Salcburga 3:0, Seltik od Slovana 5:1, a Dortmund u gostima Briž sa 3:0. PSŽ je bio bolji od Đirone sa 1:0

Podsetimo, kada je Zvezda u pitanju, ona će posle Benfike igrati protiv Intera u gostima 1. oktobra, a protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar).

 

 

 

BONUS VIDEO

 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *