Панатинаикос после пораза од Макабија: Не бисмо да верујемо да трагедије утичу на кошарку


„Нажалост, још једном смо, дошавши до најкритичније тачке у сезони у Евролиги, где смо уложили велики напор да се Панатинаикос врати у врх, били сведоци „грубе операције“ која нас је подсетила на „масакре“ које смо претрпели у време владавине Ђордија Бертомеуа Евролигом“, стоји на почетку саопштења.

Настављено је у истим стилу о у наредним реченицама.

„Не желимо да верујемо да трагичне ствари које се дешавају широм света које нас све растужују (у Русији, Украјини, Палестини и Израелу) могу утицати на професионалну кошарку. Нажалост, јучерашње очигледне грешке не дозвољавају нам да смислимо други разлог за оно што се десило“, пише у наставку саопштења.

Из Панатинаикоса даље истичу да „спортско поље никад не би требало користити за зарастање рана и ситуација кроз које људи пролазе и да кошарка мора увек да се држи подаље од свега овога“.

„Панатинаикос је доказао, не само ове године већ и историјски, колико воли кошарку. Као што је доказао и да знојем својих спортиста, емоцијама милиона навијача, са новцем који улаже и огромним трудом, устаје, удара шаком о сто и бори се до краја. Панатинаикос има 116 година историје, можда и дуже од неких држава. Покажите нам дужно поштовање и престаните да нас потцењујете“, закључује се у клупском саопштењу.

Други меч четвртфиналне серије Панатинаикос – Макаби игра се у четвртак од 20 часова и 15 минута у Атини. Макаби води 1:0 у серији, а на фајнал-фор ће клуб који први стигне до три победе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *