Партизан одличан кад је најпотребније, „К2“ тандем прејак за Басконију

[ad_1]

Одличан почетак пресудног периода за наставак Партизанове евролигашке сезоне.

Партизан је сем краја друге и четврте деонице имао потпуну контролу над мечом. Пресудне поене за коначни резултат постигао је Пи Џеј Доужер на 18 секунди до краја.

Услед оправданог одсуства Зека Ледеја због смртног случаја, стартна петорка са Каминским и Кабоклом се испоставила као пун погодак. Бразилац и Американац српских корена су одиграли једне од најбољих партија по доласку у Београд, а били су потпомогнути су и инспирисаним капитеном Кевином Пантером.

Кабокло је био свеприсутан и поентерски разноврсан у првом полувремену, напустивши терен тек после 17 минута и завршивши првих 20 минута као једини двоцифрени на обе стране са 15 поена.

На њега се надовезао Френк Камински фантастичном трећом деоницом у којој је убацио 10 поена и поделио пар асистенција. Постизао је тројке, закуцавао и показивао своју центарску технику.

Неумољиви Маркус Хауардс је са шест поена у низу довео Басконију до минус два у последњем минуту, тако да је опет заказана неисвесна завршница у „Арени“. Спреман одговор имао је Пи Џеј Доужер „флоутером“ на другој страни.

Партизан је овом победом наставио „традицију“ наизменичних победа домаћина у претходних шест међусобних сусрета, узгред је бољи у овосезонском међусобном скору.

Црно-бели су поправили свој скор на 14-16, док је Басконија пала на 16-14.

Следећи ривал у „пакленом“ низу у „Арени“ је велики дужник и лидер Евролиге Реал Мадрид.

Ускоро опширније…

[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *