Партизан појачан Лесором против Реала ставља тачку док је кошарка у другом плану


За само два дана је фајнал-фор еуфорија угушена. Трагедија у О.Ш. „Владислав Рибникар“ потресла је целу Србију, а и шире и подсетила да постоји нешто вредније од титула и победа.

Пре почетка меча биће одржан минут ћутања за страдале жртве и неће бити музике са расгласа. Како ли ће се навијачи и играчи снаћи? Да ли ће пригушене гласне жице довести до стегнутих руку? Или ће ипак от годити, па ће црно-бели наћи додатан мотив, збацити притисак са леђа и одиграти како најбоље знају? 

Велика помама за картама проузроковала је и другачију атмосферу у „Штарк арени“ на трећем дуелу. Није било организованог навијања и кад се губи, осећаја кад се меч ломи, већ се углавном реаговало на потезе. „Шести“ играч са трибина мора да пружи свој допринос, поготову у оваквом стању са саставом. 

Враћа се Матијас Лесор после једне утакмице суспензије и он ће водити главну битку са Едијем Таваресом испод оба коша. Центар Реала је показао сву моћ у трећем сусрету, потпомогнут Најџелом Вилијамсом-Госом. Повратак неуморног Француза значи и штедња енергије Алена Смаилагића, који ће испоручити нову порцију шутева за три, финти и продора кроз „ливаду“ у рекету. Одличних седам минута Тристана Вукчевића у неизвесном интервалу игре су показали да се не плаши момента, тако да је Жоц добио још једног врло високог, а покретљивог дефанзивца и скакача, уз меку руку за додатну опасност у нападу. Са два висока у петорци, један може да се гура са Таваресом, а други да скаче по ничију лопту.

Лоша страна баланса јесте ослабљена бековска ротација без Кевина Пантера и Алексе Аврамовића који је поново поломио зглоб шаке, повреда због које се дуго чекао његов повратак тоом лета и јесени. Мадар ће бити примарни огрранизатор и дефанзивац задужен за притисак, Нанели ће имати више лопте у рукама и прилике да из дриблинга доноси одлуке.

Код Реала се враћа Габријел Дек, најефикаснији појединац Реала са првом меча у Мадриду. Џанан Муса је одиграо ужасно у трећем мечу, Хезоња такође ван фокуса. Да ли ће „краљевски клуб“ искористити потонили колективни дух у читавој земљи дa дође до изједначења? Упознати су са ситуацијом и одржали су минут ћутања на тренингу.

Све у свему, Партизан мора да размишља само о терену, да се концентришу на детаље досад највише у читавој серији. Четрдесет минута дели их од фајнал-фора.

Меч Партизан-Реал Мадрид игра се од 20:30 часова у „Штарк арени“. Ток меча можете да пратите на нашем порталу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *