Партизан силан у Мадриду, од краљевског Реала направио просјака


Партизан је у две утакмице у Мадриду показао да се налази у фантастичној форми. „Визинк центар“ био је поприште великих победа црно-белих, којим је екипа Жељка Обрадовића повела 2:0 у четвртфиналној серији Евролиге.

<!—->Колико је Реал био немоћан, сведочи туча у финишу друге утакмице, коју је иницирао Серхио Љуљ изузетно неспортским фаулом на Кевину Пантеру.

Сви играчи су били на терену, туча се брзо смирила, а судије одлучиле да нема довољно кошаркаша да се утакмица настави.

Кошаркаши Партизана доминирали су до тог тренутка, у свим кошаркашким сегментима надмашили су далеко скупљи и искуснији тим, толико да су навијачи домаће екипе почели да напуштају дворану већ средином последње деонице.

Не само да су одржали кошаркашки час Мадриђанима, већ и својим понашањем и приступом игри показали да су већ велики играчи, али и играчи за велика дела.

Захваљујући уличарском понашању појединих играча Реала, сјајна кошаркашка партија пала је у други план, што црно-бели нимало нису заслужили.

Партизан је током свих готово 39 одиграних минута деловао сигурно, концентрисано, као екипа која тачно зна шта жели, па чак и у моментима када је противник правио серије.

Обрадовић је маниром искусног генерала тачно знао када да тражи тајм-аут, када да учини измене, што нимало не чуди од најтрофејнијег европског тренера.

Партизан је у Мадриду демонстрирао силу, други израз просто није примерен.

Следи дуел, можда и два у Београду. Али, после онога што су приказали у Мадриду у прве две утакмице, пети фајнал-фор у историји Партизана делује надохват руке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *