Пешић: Бјелица имао немерљив значај за српску кошарку; Даниловић: Чинио је друге бољима

[ad_1]

Бивши кошаркаш Црвене звезде и репрезентативац Србије објавио је на друштвеним мрежама да је одлучио да заврши професионалну каријеру.

„Немања треба да буде поносан на све што је урадио у својој каријери. Он није само имао фантастичну каријеру, већ је био један од ретких који је својим начином игре, мењао читаву кошаркашку игру. Веома је значајан био за стварање нове Звезде, а његов значај за целокупан развој српске кошарке је немерљив. Пре свега му желим добро здравље и добар избор шта ће радити у будућности, са жељом да увек остане у кошарци“, истакао је Пешић за сајт КСС.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић изјавио је да је Бјелица био неко ко друге играче, на терену и ван њега, чини бољим.

„Немањи на првом месту желим добро здравље и пуно успеха након богате кошаркашке каријере. На терену и ван њега, био је неко ко друге чини бољим и од кога су саиграчи већ у раној фази каријере могли доста тога да науче. У име Кошаркашког савеза Србије, желим посебно да му се захвалим на доприносу који је нашој кошарци дао кроз репрезентативне селекције“, изјавио је Даниловић за сајт КСС.

Бјелица је осим Звезде наступао и за Фенербахче, Басконију, Минесоту, Сакраменто, Мајами и Голден Стејт.

[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *