Пешић и Богдановић о Симанићу: Ујединила нас је његова порука пред Литванију


Велика победа за Србију 87:68 и пласман међу четири најбоља тима на Светском првенству јесте обрадовао нацију, али су увек после меча мисли окренуте ка стању Борише Симанића.

<!—->Симанић је после ударца који му је лактом задао играч Јужног Судана Омот морао на операцију, и један бубрег му је, нажалост, и одстрањен. Та вест је донела бригу „орловима“, али и додатну мотивацију.

Богдан Богдановић је старт конференције за медије посветио Бориши Симанићу и колико их је његова порука пред меч мотивисала.

„Желим да почнем од нечег што се десило овог јутра. Наш саиграч, који је ту са нама, Бориша Симанић нам је дао невероватну енергију. Јуче смо били нервозни јер смо прешли у други хотел. Ја сам био посебно нервозан јер сам као млађи увек губио од Литваније. Видео сам поруку од Борише после јутарњеg састанка у којој је писало: Момци, добро сам, не брините, хајде да победимо данас, мислим на вас. То нас је ујединило. Он је невероватан момак. Ова победа је за њега. Јако је важна победа и за нашу земљу. Знате колико волимо кошарку. Срећан сам што смо овде и спремни смо да се још такмичимо“, рекао је Богдановић.

„Пре свега смо чудан карактер, не тражимо алиби у тешким ситуацијама, али све док смо у хотелу размишљамо о Бориши, о ударцу, о томе како се десило. Али, на тренингу и утакмици се концентришемо јер смо професионалци, а он нам је само дао подршку и мотивацију“, истакао је капитен српске репрезентације.

Пешић је навео да је могло да буде још лошије да није било доктора Радовановића са њима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *