Пешић: Надам се да ће Јокић и Мицић играти на Олимпијским играма

[ad_1]

Кошаркаши Србије играће у групи Ц на Олимпијским играма у Паризу, са селекцијама Сједињених Америчких Држава и Јужног Судана, као и са победником квалификационог турнира у Порторику, одлучено је жребом у Мијесу.

На квалификационом турниру у Порторику играће Мексико, Обала Слоноваче, Литванија, Италија, Порторико и Бахреин. Кошаркашки турнир на Олимпијским играма на програму је од 27. јула до 11. августа.

„За нас није лоше да играмо прву утакмицу против Сједињених Држава, а друго, ако се пласирамо у четвртфинале, које је увек једна од најважнијих утакмица на било ком великом турниру, Светском првенству, Евробаскету или Олимпијским играма, не бисмо се суочили са њима у четвртфиналу“, истакао је Пешић за сајт Светске кошаркашке федерације. Додаје да су и други тимови у групи „опасни“.

„Веома добри, са потенцијалом да добију Порторико, Италију или Литванију, тимове са којима смо се сусрели на ФИБА Светском првенству у кошарци 2023. Јужни Судан је био одличан тим на Светском првенству у Манили, игра модерну кошарку, веома агресивну, са транзиционим нападом, и то је само још једна потврда да ц́е свака утакмица на овом турниру бити тешка“, изјавио је Пешић и истакао да се нада да ће Никола Јокић и Василије Мицић моћи да помогну националној селекцији у Паризу.

„Ако желите да дођете до медаља, морате победити у свим утакмицама до полуфинала, вец́ина играча, као и две трец́ине нашег тима су из исте генерације, рођени 1994. и 1995. године. Надамо се да ц́е играти још два играча из ове генерације, јер су то Никола Јокиц́ и Василије Миц́ић. Сезоне су им изузетно дуге, да видимо да ли ц́е је завршити без повреда и проблема. Има и других играча, али говорим о Јокиц́у и Миц́иц́у јер су они били део те исте генерације и велика је предност ако имате играче који су дуго играли заједно“, закључио је Пешић.

[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *