Пешић: Невероватна победа, играчи су спремни за финале


Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства, пошто је данас у Манили победила селекцију Канаде резултатом 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23).

<!—->Пешић је оценио да је то била невероватна победа и да су српски играчи били сјајни, како у одбрани, тако и у нападу.

„Демонстрирали смо поново да можемо да играмо добру одбрану и напад. Поново су одлучили поени из транзиције, такође и игра један на један на једном од најбољих играча које сам гледао, Шај Гилџис-Александру. Њега је тешко чувати али ми смо одрадили сјајан посао“, рекао је Пешић.

Селектор Србије је истакао да је Николу Јовића, кога је окарактерисао као једног од најталентованијих играча у Европи.

„Он је играо у квалификацијама за Светско првенство и тада је играо за Мегу. Он је један играч који је много напредовао. Има 20 година, пројекат је Мајамија, а оно што њему треба у овом тренутку је да игра. За једног талентованог играча је важно да се бори и да поштује друге саиграче. Он се бори и заслужује поштовање других. У будућности ће свакако бити важан део српске репрезентације“, рекао је селектор Србије.

Пешић је објаснио принципе одбране репрезентације Србије, која, како је рекао, почиње од Милутинова и високих играча, па се као ланац наставља даље.

„Ако једна карика пукне, пукла је и одбрана. Високи играчи када играју добру одбрану, онда дају поверење играчима попут Аврамовића, Добрића или Маринковића. Они онда имају поверење и зато играју добро одбрану“, изјавио је Пешић.

Селектор је посебно истакао игру у одбрани Алексе Аврамовића и Огњена Добрића.

„Аврамовић је у Партизану показао добру одбрану. Треба подсетити и Добрићеву партију против Литваније, који није одиграо сјајно у нападу али је био сјајан у одбрани. А онда је сада одиграо сјајно на оба краја и убацио 16 поена, у полуфиналу Светског првенства“, констатовао је Пешић.

Светислав Пешић је у Индијанаполису 2002. године освојио Светско првенство, последње за нашу државу.

„Шта могу да кажем после 20 година. Сад смо овде у Манили, у другачијој ситуацији. Ово је нов тим, није слично првенство, нису исти играчи, све је другачије. Видећемо, срећан сам због победе али знам и да су играчи спремни за битку у финалу“, рекао је Пешић.

Српски селектор је на питање америчких медија о Николи Јокићу рекао да је он „увек део тима“.

„Не знам да ли је прави моменат причати о Јокићу али једино што желим да кажем је да је он увек део тима. Он је најбољи играч, али сада није време причати о њему већ о играчима који су овде“, закључио је селектор Србије.

Србија ће у финалу Светског првенства играти против бољег из меча између Немачке и Сједињених Америчких Држава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *