Пешић верује у своје играче пред одлучујући меч, селектор цитирао Николу Јокића


После пораза од Италије у претходном мечу, „орлови“ имају императив победе против Доминикансе Републике како би се пласирали у четвртфинале.

<!—->“Никоме није драго када се изгуби, боље је када се победи. Ми смо овде дошли да побеђујемо не само Италију, него све што можемо да победимо. Ту се створила атмосфера око те репрезентације и утицало је на ментални прилаз. Нисмо победили ту утакмицу, али се нисмо ни обрукали“, рекао је селектор Пешић и додао да Доминикана има своје квалитете.

„Нема много плакања, нема много туге, морамо да се вратимо. Држали смо састанак, анализирали смо шта нисмо добро урадили против Италије, и шта морамо да урадимо против екипе која није Италија, која има нападачки квалитет. Није само Таунс у екипи, тамо је и Фелис, један од најбољих плејмејкера шпанске лиге. Има ту много искусних играча који играју у Европи. Показали су овде да могу да играју са свима, победили су Италију али су изгубили од Порторика јер су ушли у утакмицу мислећи да ће лако завршити посао“, рекао је Пешић.

Селектор је рекао да, без обзира на све, верује у своју екипу.

„Дешава се много ствари, а ми морамо да мислимо на оно шта смо до сада урадили, а то не смемо да потцењујемо. Ми смо направили много добрих ствари, играли смо добро и синоћ смо одиграли такву утакмицу. Знали смо да ће бити тешка, али праве екипе су оне које се после пораза брзо враћају. Ја верујем у ову екипу, верујем у њихову жељу и амбицију“, рекао је први тренер нашег националног тима.

Навео је да се његова екипа и даље уиграва.

„Не тражим изговоре, али ви знате колико сам ја екипа тренирао у претходне три године. У свакој акцији је нека друга екипа. На сваком првенству је нека друга екипа. Овде фали много играча, тј. нису ту. Сваки играч је овде важан, тако да то питање неуиграности ми покушавамо да надокнадимо амбицијом, одбраном и жељом. Јуче нисмо одиграли добру одбрану из транзиције, јер су Италијани одлична екипа која не сме да се потцени“, рекао је Пешић.

Селектор је навео да су против Србије сви специјално нашпановани и припремљени, јер нас сматрају земљом кошарке.

Додао је и да је до сада виђено много изненађења на Мундобаскету.

„Ово је лудо првенство, видели сте шта се све дешава у осталим групама. Неки фаворити су већ завршили такмичење, као што су Аустралија и Грчка. Видећемо шта ће Шпанија са Канадом да уради јер се претпоставља да су Канађани фаворити у том мечу“, навео је Пешић.

Пораз од Италије био је трећи на званичним мечевима у претходне три године.

„Италијани су једна уиграна екипа, три године играју заједно. Од њихових 12 играча, деветорица играју у домаћем првенству. Од наших 12, само двојица или тројица играју у нашој лиги“, рекао је селектор и додао да данас сви играју кошарку, и да постоји много тимова који су квалитетнији од нас.

„Ја не омаловажавам никога, ни Мађарску, ни Румунију. Сви имају право да се развијају и да побеђују, али ми смо изгубили од једне од најбољих репрезентација на свету, а то је Италија. Ми тешко признајемо да је неко бољи од нас, али ћемо морати да признамо, јер напредовати је могуће само ако знаш да постоји неко ко је бољи од тебе. И то треба да буде твој мотив да га стигнеш и да научиш нешто од њега“, поручио је селектор.

За крај, Пешић је цитирао Николу Јокића са почетка припрема за Еуробаскет 2022. године.

„У спорту постоје победе и порази. Лепо вам је прошле године Јокић рекао да се у Србији гледају само резултати. Воле се резултати, а не воли се кошарка. И јесте тако, он је тотално у праву. Ми морамо да напредујемо, да учимо од других који су у овом тренутку бољи од нас. Има много репрезентација који су бољи од нас, и то није срамота. Срамота је онај који не жели да призна нешто и да учи“, закључио је Пешић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *