Пешић: Жреб донео добре и лоше ствари, основни циљ пласман у полуфинале


Србија ће на Мундобаскету, који се на јесен одржава у три азијске земље, играти у Групи Б, заједно са селекцијама Јужног Судана, Кине и Порторика, а све мечеве „орлови“ ће играти у Манили.

<!—->„Први утисци су такви да изгледа да смо имали одличан жреб. Међутим, то је само први утисак пре свега за навијаче, док је за нас који смо дубље у материји и знамо како се такмичење потом одвија, жреб донео две ствари. Једна ствар је веома добра а то је да смо у Манили и да до краја нашег учешћа на Светском првенству нећемо морати да путујемо. Друга ствар није баш повољна, а то је костур у наставку такмичења, пошто наше амбиције нису да само прођемо групу и квалификујемо се у четвртфинале, већ желимо и да у том четвртфиналу победимо. Нама у том пројектованом четвртфиналу долазе противници из група Ц и Д, а то су САД, Грчка и Литванија. Ипак, тако је како је, то је воља жреба и ми на то не можемо да утичемо“, рекао је селектор Пешић за сајт КСС.

Селектор је напоменуо да је први и основни циљ пласман у полуфинале Мундобаскета, који би требало да значи и визу за Олимпијске игре у Паризу.

„Врло је рано говорити о нашем учешћу детаљније, без информација на које ћемо играче моћи да рачунамо, колико дана ћемо имати за припреме и тако даље. Али, оно што можемо у овом тренутку да сумирамо јесте да је жреб у првој фази за нас добар, а да се потом сусрећемо са кандидатима за медаље и пласман на Олимпијске игре. Наш први и основни циљ је пласман у полуфинале који условно обезбеђује одлазак на Олимпијске игре“, рекао је Пешић.

Мундобаскет се игра од 25. августа до 10. септембра у Индонезији, Јапану и Филипинима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *