Пет рвача Србије изборило олимпијску норму


Последњу олимпијску норму обезбедио је Геогиј Тибилов, а поред њега су то учинили и Виктор Немеш и Александар Комаров у грчко-римском стилу, односно Стеван Мићић и Хетик Цаболов у слободном стилу.

Председник Рвачког савеза Србије Дамир Шабић истиче да је пласман петорице рвача на Олимпијске игре велика ствар за српски спорт.

„Прижељкивали смо да у Паризу имамо петорицу рвача и у томе смо успели. Остварили смо велики успех, али сада смо само на пола пута. Тек пола посла смо одрадили, јер предстоји нам да учинимо све како бисмо се из Француске вратили са што већим бројем олимпијских медаља и тако наставили низ освајања одличја на великим такмичењима“.  

Први човек српског рвања предводио је делегацију нашег Савеза у Истанбулу и веома је задовољан оним што су приказали српски репрезентативци:

„Конкуренција је на турниру у Турској била заиста жестока. Учествовао је велики број врхунских рвача, а Тибилов је успео да забележи чак пет победа и кроз репасаж стигне до жељеног циља. У четвртфиналу је изгубио од Руса који му не лежи, али се заиста борио као лав и заслужено је награђен за велики труд“.

Осим Тибилова, на турниру у Истанбулу учествовали су још Виктор Немеш (до 77кг), Михаил Каџаја (до 97кг) и Борис Петрушић (до 130кг).

„Миша Каџаја и Виктор Немеш били су јако близу, али на жалост нису успели да изборе медаљу. Заустављени су у четвртфиналу. Са друге стране Петрушић је изгубио у првом колу, али он је веома млад, пред њим је сигурно лепа будућност. У њега доста улажемо, јер видимо да поседује велики потенцијал, али мораће још много да ради и стиче преко потребно искуство“.

Фокус у раду Рвачког савеза Србије у наредном период биће да се обезбеде најбољи могући услови за припреме за Олимпијске игре:

„Планиране су тронедељне приреме у Шпанији у Сијера Невади. Такође, учествоваћемо и на ренкинг турниру у Будимпешти, који ће бити јако важан, јер ће од резултата на том такмичењу у значајној мери зависити и жреб за Олимпијске игре“, закључио је Шабић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *