PIKSI SE OBRAĆA NACIJI: „Orlove“ očekuju novi izazovi u Ligi Nacija!


Fudbalska reprezentacija Srbije nakon lošeg starta u Ligi nacija u septembru započinje oktobarski ciklus. „Orlove“ očekuju dueli protiv Švajcarske u Leskovcu 12. oktobra i tri dana gostuju Španiji u revanš meču, nakon što je u Beogradu bilo 0:0. Ovo je veliki izazov za izabranike Dragana Stojkovića Piksija.

Selektor Stojković se povodom ovih utakmica danas obraća naciji od 10.00 časova gde će izneti svoja očekivanja pred ova dva važna duela i odgovarati na pitanja novinara. Piksi je nakon velkog razočarenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj dosta podmladio ekipu, koja delovala protiv „furije“ dosta dobro, ali je poraz od Danske u Kopenhagenu pokazao sve slabosti ekipe.

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Srbija se nalazi u A diviziji Lige Nacija i što bolji plasman u ovom takmičenju donosi lakše okolnosti pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Piksi je i nedavno objavio spika fudbalera na koje će računati na predstojećim mečevima, a tu je i povratnik Aleksandar Mitrović, koji će sigurno mnogo doprineti u igri našeg nacionalnog tima, pogotovu u gol završnici.

Na golu će se naći iskusni Predrag Rajković, zatim Vanja Milinković-Savić, kao i Aleksandar Jovanović, čime će tim imati raznovrsne opcije za ovu ključnu poziciju.

U odbrani će biti Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković, Jan Karlo Simić i Kosta Nedeljković. Mladi i perspektivni igrači poput Pavlovića i Simića imaće priliku da pokažu svoj potencijal uz iskusnije kolege.

Na sredini terena će se naći Saša Lukić, Ivan Ilić, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Saša Zdjelar, Lazar Samardžić, Andrija Živković, Veljko Birmančević, Nikola Čumić, Dejan Zukić, Aleksandar Ćirković i Andrija Maksimović. Ovaj širok spektar opcija pruža različite stilove igre i taktičke mogućnosti za Piksijev tim.

U napadu će se naći Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dejan Joveljić i Mihailo Ivanović, što obećava zanimljive kombinacije i mogućnosti u napadačkoj liniji.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *