plavi karton sudija fudbal novo pravilo


Kako prenosi britanski „Telegraf sport“, Međunarodni odbor fudbalskih asocijacija (IFAB) potpisao je uvođenje prvog novog kartona koji će se koristiti u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu od pojave žutih i crvenih kartona na Mundijalu 1970. godine.

Revolucionarni potez će objaviti IFAB kao deo protokola za privremena isključenja prema kojem će igrači biti udaljeni s terena na 10 minuta, ukoliko naprave prekršaj da bi sprečili razvoj kontranapada ili pokažu neslaganje prema službenom licu na utakmici.

Fudbalski savez Velsa je tako planirao da iskoristiti plavi karton tokom suđenja u svojim takmičenjima ove sezone, pa su naveli da je ta boja odabrana umesto narandžaste kako bi se jasno razlikovao od žutog ili crvenog kartona.

 

 

Ipak, FS Velsa nije uspeo da dobije odobrenje za ovu odluku pa su igrači koji su bili na „hlađenju“ umesto toga dobijali žuti karton.

Novi protokol koji će se sutra objaviti, ograničiće novi karton na prekršaje koji sprečavaju obećavajući napad, zatim, prigovaranje i potvrdiće da igraču treba pokazati crveni karton ako dobije dva plava kartona tokom utakmice ili kombinaciju žutog i plavog.

Takmičenja najvišeg nivoa biće isključena iz inicijalnog testiranja u profesionalnim utakmicama u slučaju da protokoli budu zahtevali dalje usavršavanje, ali elitna ispitivanja ipak bi mogla da počnu već tokom leta. To bi moglo da se primeni u engleskom FA kupu i FA kupu u ženskoj konkurenciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *