POTPUNI HAOS: U sukobima navijača i organa reda, povređeno najmanje 155 policajaca – hapšenja su uveliko u toku! (VIDEO)


Neredi na utakmici četvrte nemačke lige između Dinama iz Berlina i Energi Kotbusa rezultirali su povredama najmanje 155 policajaca, saopšteno je iz berlinske policije. Od tog broja, 43 gradska i 73 federalna policajca povređena su od posledica udisanja suzavca, dok je 28 federalnih policajaca fizički povređeno, a 11 zadobilo povrede od pirotehničkih sredstava.

Prema navodima lista „Bild“, 74 navijača je uhapšeno, dok je protiv 62 podnete krivične prijave zbog narušavanja mira, fizičkih napada na organe reda i pružanja otpora pri hapšenju. Nasilje i sukobi na tribinama doveli su do prekida utakmice već u 20. minutu, nakon čega su navijači Dinama zapalili šalove i zastave sa oznakama rivalskog tima.

I pored prekida utakmice, Energi Kotbus je uspeo da ostvari pobedu rezultatom 2:0. Međutim, sukobi navijača su se nastavili i posle završetka utakmice, čime su dodatno eskalirale tenzije na stadionu.

 

 

Sve u svemu, neredi na ovoj utakmici su izazvali ozbiljne povrede policajaca, a hapšenja i krivične prijave pokazuju ozbiljnost situacije koja se desila na tribinama. Ovakvi događaji naglašavaju potrebu za efikasnim merama bezbednosti na sportskim događajima kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Kada je reč o samom takmičenju u okviru četvrtog ranga nemačkog fudbala, dva kola pre kraja aktuelne sezone ekipa Energi Kotbusa se nalazi na čelnoj poziciji sa sva boda prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta, dok je nekada slavni berlinski Dinamo trenutno na četvrtoj poziciji bez šansi da se umeša u borbu za vrh tabele i plasman u viši takmičarski rang.

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *