POTRESNA ISPOVEST PEĐE MIJATOVIĆA: „Znao sam da ću ŽIVETI duže od SINA“!


Nekadašnji fudbaler Partizana i Real Madrida, Predrag Mijatović, ostaće upamćen kao jedan od najvećih golgetera u istoriji bivše države. Mnogi se sećaju takozvane „Mijatove prečke“ i tretiraju to kao najveći poraz Podgoričanina sa njuhom za gol. 

Ipak, crnogorski napadač je u svom životu doživeo mnogo veću traumu – gubitak sina. U pitanju je Andreja Mijatović, dečkić koji je patio od cerebralne paralize i preminuo izuzetno mlad. 

Njegova prerana smrt dovela je do razvoda između Peđe i tadašnje „fam fatal“, Elene Karić. Njihov brak je bio glavna meta štampe u Jugoslaviji, a svakako da je gubitak sina imao veliki uticaj na zahlađivanje odnosa. 

Predrag Mijatović je sada govorio medijima o nezamislivom bolu, osećanom u tim trenucima.

– Znao sam da je sin loše i da ću živeti duže od njega. Pričaš sa doktorima, pa ga vodiš ovamo, onamo, pa shvatiš da su te prognoze koje su mi doktori davali za njega pogrešne. Rekli su da će živeti sedam godina, pa prođe sedma, osma, deveta… Umro je sa 14. Shvatio sam da je fenomen jer je živeo duplo duže od svih prognoza. Fenomen je, idol. Pripremaš se ceo život, ali je teško. Ideš nekom putanjom i ja sam taj koji ide i ne obraća pažnju na komentare. I ne zaustavljam se. Pitaju me, zašto, to je okrutno? A ja se vodim time da je to filozofija da mogu da prođem tim putem i vratim se, a iako je nekad surovo – tako vaspitavam i svoju decu – poručio je Mijatović.

Foto: Profimedia/AFP

Predrag Mijatović iz igračkih dana

Potom se osvrnuo na neverovatne anegdote i samozaborav doživljen usled ljubavi prema biću mnogo važnijem od sopstvenog.

– Uh, bilo bi mnogo lakše da tako nije bilo iz ugla roditelja. Ipak, životno, koliko god da je to tragedija, to je nešto neverovatno. Ima još jedna neverovatna stvar, sad mogu da pričam o tome normalno. Ja sam tih godina bio jako popularna ličnost. Svaki put kad sam pomislio, a to pomisle mladi ljudi kad dožive uspeh, da sam dasa i čudo, sin je dobijao krize. To je neverovatno. Sećam se, prolazi mi kroz glavu… Iz Madrida moram hitno u Valensiju, u Madridu mu klima nije odgovarala, pa vozim 370 kilometara i stignem tamo i pita me doktor Rafa kakvo je vreme bilo usput. Ja se zapitam i kažem ne znam. To su tri sata vožnje, a ja nemam pojma. Kad vidiš te druge roditelje u čekaonici i njihovu muku, shvatiš da si ti jedna nula. Imaš samo jednu olakšavajuću okolnost da imaš finansijsku korist i da imaš privilegije da ti doktori objasne sve što pitaš. To oni ne mogu. Sve ostalo je isto… – pričao je popularni Mijat.

Za kraj je rekao da ga je mali Andrej oblikovao kao čoveka:

– On me je spustio na zemlju i definitivno mislim da je bio misija da ja budem normalan tip. U tim rizicima, kad sam bio na granici da me ponese, bio je misija od Boga da me dovede u normalu. Kad je sve krenulo mirnim putem, onda je on… To je moja priča i mislim da sam u pravu. To je anđeo koji je uvek prisutan i pazi na sve – zaključio je Predrag Mijatović. 

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *