PREMINULA FUDBALSKA LEGENDA! Stvorio je mnoge ASOVE, a karijeru mu je OBELEŽIO jedan SKANDAL!

[ad_1]

Kes Rejvers, legendarni fudbaler iz Holandije i nekadašnji selektor „lala“, preminuo je u 98. godini. Za života je ostavio neizbrisiv trag u svetu fudbala, ostvarujući uspehe kao igrač i trener.

Rejvers je fudbalom počeo da se bavi u mlađim kategorijama NAK Brede, a svoj talenat je brzo pokazao igrajući za Sent Etjen i Stad Franse. Nakon sedam godina provedenih u Francuskoj, vratio se u Holandiju gde je nastavio da igra za Fejenord, a potom se vratio u svoj matični klub, Breda, gde je i završio svoju igračku karijeru.

Zanimljivo je da je Rejversov boravak u Francuskoj doveo do velikog skandala, pošto mu je bilo zabranjeno da igra za reprezentaciju zbog prelaska u profesionalni fudbal. Ipak, uspeo je da se vrati u nacionalni tim 1957. godine.

 

 

Nakon završetka igračke karijere, Rejvers se posvetio trenerskom poslu. Sa PSV Ajndhovenom je tri puta bio prvak Holandije, a 1978. godine je sa ovim timom osvojio titulu prvaka UEFA kupa.

Iako sa reprezentacijom nije imao toliko uspeha, ostaće upamćen kao trener koji je u redove „lala“ gurnuo igrače koji su postali jedna od najboljih generacija u istoriji holandskog fudbala – Ruda Gulita, Marka van Bastena i Ronalda Kumana.

Kes Rejvers je bio jedan od kandidata za najboljeg igrača Evrope 1956. godine, što jasno ukazuje na njegovu izuzetnu fudbalsku klasu.

Iako su detalji oko uzroka smrti ostali nepoznati, Rejvers će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih fudbalskih imena Holandije, čije je delo obeležilo generacije fudbalera.

BONUS VIDEO[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *